Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vahida Šarifjana izstāde Bodies on Lines

Izstādē būs skatāmi pasaulē atzītā mākslinieka Vahida Šarifjana (Vahid Sharifian) darbi kopā ar jaunajiem latviešu māksliniekiem Alinu Burlakovu, Edgaru Nikolajevu un Robertu Bāliņu. Šis unikālais kopdarbs sola rosināt pārdomas par šo talantu daudzveidīgo cilvēka ķermeņa interpretācijām.

Vahids Šarifjans, mākslas pasaules zvaigzne, ir viesojies tādās slavenās institūcijās kā Ropac galerija un Venēcijas biennāle. Viņa spožā karjera ir izpelnījusies kritiķu atzinību, un par viņu rakstīts tādos izdevumos kā ARTnews, The New York Times, The Wall Street Journal un Art in America. Izstādes Bodies on Lines kurators un dalībnieks Šarifjans, kurš ir pazīstams ar savu mākslas Papa'ismu, izstādei piešķir savu bagātīgo pieredzi un savdabīgo māksliniecisko balsi. Viņš arī iezīmē izstādes tēmas būtību, uzsverot: «Ķermenis ir tas, ar ko mākslas vēsture pēc renesanses ir bijusi apsēsta! Visu šo mākslinieku prakse bija saistīta ar ķermeni un to, kāds ir tā ideāls. Tas gadu gaitā ir mainījies, bet ķermeņa tēma nekad nav zudusi».

Alina Burlakova izmanto figuratīvu pieeju, lai izteiktu abstraktas idejas. Viņas darbi atspoguļo dzīves paradoksus un digitālās pasaules mainīgo dabu. Alīnas māksla balansē starp nopietniem apgalvojumiem un post-ironijas izpausmēm, iemūžinot dzīves būtību ar dažādiem medijiem un eksperimentālu tehniku.

Edgars Nikolajevs, Latvijas Mākslas akadēmijas absolvents, apvieno glezniecību, tēlniecību un video, lai pētītu mirstības, tehnoloģiju un nākotnes krustpunktus. Nikolajeva gleznas piedāvā vizuālu cilvēka ķermeņa izpēti, apcerot cilvēku un tehnoloģiju attiecību attīstību, sniedzot ieskatu iespējamā šīs dinamikas veidotajā nākotnē.

Roberts Bāliņš, kovboju sērijas autors, piedāvā unikālu skatījumu uz tēlniecības mākslu. Viņa skulptūras, ko iedvesmojis viņa bērnības sapnis kļūt par kovboju, veidotas kā antropomorfas formas ar cauruļveida ķermeņa daļām. «Tās ir primitīvas izjūtas, kas, savienotas kopā ar citām galējību izpausmēm, veido sarežģītu izjūtu kopumu».

Bodies on Lines izaicinās priekšstatus un iedvesmos dialogam par nemirstīgo cilvēka ķermeņa tēmu. Izstāde ne tikai izrādīs Vahida Šarifiana atzītā mākslinieka meistarību, bet arī veicinās jauno talantu izaugsmi, līdz ar to tā ir būtisks notikums gan mākslas profesionāļiem, gan vietējās mākslas cienītājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

CUT ART galerija, Alberta iela 1

Kad?

1. februāris – 31. marts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja