Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Berlīnē notikusi starptautiska pirmizrāde filmai par Elīnu Garanču

Vakar, 20. februārī, Berlīnē kultūras filmu tirgus Avant Première 2018 ietvaros starptautisku pirmizrādi piedzīvojusi dokumentālā filma par Elīnu Garanču Paslēpes mūzikā, informēja Latvijas Televīzjā.

Filma par vienu no pasaules izcilākajiem mecosoprāniem tapusi, divus gadus sekojot Elīnas Garančas dzīvei kā Latvijā, tā citur pasaulē. Milzīgais darbs un pašdisciplīna, operas dīvas ātrais dzīves ritms un viņas personības lielums ietverts Latvijas Televīzijas veidotajā filmā.

Filmas galvenā varone Elīna Garanča uz pirmizrādi bija ieradusies starp divām Karmenām – viena nodziedāta Minhenē dienu pirms filmas pirmizrādes, bet nākamajā dienā jādzied atkal. LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle norāda, ka Elīnas ierašanās Berlīnē bija ļoti gaidīta. Uz pirmizrādi, kas piepulcēja pilnu zāli, bija ieradušies arī ārvalstu mediju pārstāvji. Vēl lielāks prieks Ievai ir par to, ka pirmizrāde bija ļoti veiksmīga – filmu saprata un pieņēma arī ārzemju skatītāji.

Kultūras filmu tirgus Avant Première 2018 ir nozīmīgākais kultūras programmu tirgus Eiropā. LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle stāsta, ka tirgus programma ir ārkārtīgi interesanta un intensīva – katru dienu notiek tikšanās ar potenciālajiem partneriem, kā arī filmu seansi. Viņa norāda, ka arī par pārējo Latvijas Televīzijas kultūras redakcijas veidoto filmu piedāvājumu saņēmusi tikai labas atsauksmes.

Latvijas Televīzija jau vēstīja, ka jau pirms pirmizrādes Latvijā interesi par filmu Paslēpes mūzikā izrādījušas vairākas Eiropas televīzijas, un dalība Avant Première 2018 palīdz to parādīt vēl plašākai profesionālajai auditorijai. “Šis tirgus ir vieta, kur satiekas sabiedriskie un komercmediji, mēs redzam, kāds ir citu piedāvājums, un varam parādīt, kā strādājam un kādu kvalitāti varam piedāvāt mēs,” par ieguvumiem pastāsta Rozentāle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja