Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pirmizrādi piedzīvos Latvijā filmētais fantastikas trilleris Sonāte

Ceturtdien, 31. oktobrī, plkst. 19.30 kinoteātrī Apollo Kino pirmizrādi piedzīvos režisora Edrjū Desmonda Latvijā filmētais fantastikas trilleris Sonāte, informēja filmas veidotāji.

Filma stāsta par jaunu, talantīgu vijolnieci, kura šķetina sava tēva pagātnes notikumus, izsaucot baisus un tumšus spēkus, kas sniedzas pāri viņas iztēles robežām. Stāsts risina vispārsaprotamas attiecības ģimenē – tēva un meitas attiecību šķērsgriezumu, ko sarežģī personību radošo ambīciju veicināta nespēja izprast vienam otru.

Filma ir Latvijas, Francijas, Anglijas un Krievijas kopražojums, kas pilnībā filmēts Latvijā – Cesvainē, Bīriņos, Kuldīgā, Sabilē un Rīgā. Līdz šim jau tikusi novērtēta filmas vizuālā kvalitāte - filmas operators Jānis Eglītis ir nominēts nacionālajai balvai Lielais Kristaps kategorijā Labākais operators, savukārt filmas varoņu kostīmus veidojis starptautiski pamanītais latviešu modes zīmols Mareunrol's.

"Šis ir nozīmīgs projekts mūsu valstij ne tikai tādēļ, ka filmēšana pilnībā norisinājās Latvijā, bet arī tāpēc, ka tas deva iespēju Latvijas radošajiem profesionāļiem - operatoram Jānim Eglītim un kostīmu māksliniekiem Mareunrol's - piedalīties augsta līmeņa projektā ar pasaulslavenu aktieru sastāvu. Nododot tālāk savus labos iespaidus par filmēšanās norisi Latvijā, pasaulslaveni profesionāļi būtiski veicina Latvijas valsts atpazīstamību un kino nozares tālāko attīstību," norāda kompānijas Tasse Film producente Aija Bērziņa.

Filmā filmējušies aktieri Freja Tinglija (Once upon a Time), Rūgers Hauers (Blade Runner, Batman Begins, Sin City), Džeimss Faulkners (Downton Abbey, Game of Thrones) un Simons Abkarians (Casino Royale).

Plašāka informācija: www.apollokino.lv

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja