Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dānijas kino klasika kinoteātrī K Suns

No 27. līdz 30. aprīlim kinoteātrī K Suns būs skatāma dāņu kino klasikas programma. Dānijas kino klasika 2012 programmā skatītājiem būs iespēja noskatīties četras dāņu kino klasikas pērles: Bads (1966), Babetes svētki (1987), Regices deja (1989) un Eiropa (1991).

27. aprīlī plkst. 18.30 Dānijas kino klasikas 2012 programmu atklās kino kritiķis Normunds Naumanis, kurš sniegs ieskatu šajā periodā un pavēstīs par programmā iekļauto darbu nozīmi dāņu kino vēsturē. Katra no filmām iezīmē citādu estētisko un vizuālās stāstniecības virzienu, radot kopainu par šīs salīdzinoši mazās valsts lielajiem panākumiem kinematogrāfā.

Heninga Karlsena melnbaltajā estētikā veidotais meistardarbs Bads ir logs uz jauna rakstnieka psihi, kurš cieš no izsalkuma. Tas radīts, iedvesmojoties no Knuta Hamsuna 1890. gadā sarakstītā, daļēji autobiogrāfiskā romāna.

Filmas Babetes svētki režisors Gabriels Aksels dāņu kino vēsturē ierakstīts kā vienīgais dāņu režisors ar franču saknēm. Tieši ar šo ir nozīmīgi viņa Babetes svētki, kas ilustrē sadursmi starp gallisko un skandināvu kultūru un kas 1988. gadā ieguva Oskaru kā labākā ārzemju filma.

Regices deja vēsta par strādnieku šķiras pāri – lēnprātīgo Karlu un paštaisno Regici. Tā ir vienas laulības anatomija ar sentimentāla humora piegaršu dāņu klasiskās komēdijas labākajās tradīcijas.

Deviņdesmito gadu sākumā uzņemtā Larsa fon Trīra Eiropa ir halucinogēns skatījums uz Vāciju "nulles gadā". Tas ir režisora studiju diplomdarbs, kurš aizņēma kritiķu un festivālu žūriju pārstāvju prātus.

Visas filmas tiks demonstrētas dāņu valodā ar angļu subtitriem un latviešu valodu austiņās. Filmu apraksts un seansi pieejami K Suns mājas lapā www.kinogalerija.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja