Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Jaunais raidījums Melu laboratorija analizēs propagandas "teātri"

No 13. oktobra, svētdienās, plkst. 17 LTV1 sevi pieteiks jauns raidījums Melu laboratorija, pavēstīja LTV pārstāve Laura Brokāne.

Tas pētīs dažādus Latvijas vēstures procesus un parādības oficiozās vēstures atspoguļojumā un centīsies atklāt sabiedrības maldināšanas principus un mehānismus.

Pirmā Melu laboratorija meklēs atbildes uz jautājumu, kas slēpās aiz uzvarošās propagandas par tālaika Padomju Latvijas galvaspilsētas Rīgas atbrīvošanu un aplūkos citus "teatralizētus" vēstures notikumus Latvijā Otrā pasaules kara laikā.

Katra vara sev pieminekļus ir cēlusi un citus gāzusi, bet godu iestudētajām uzvarām parasti izrāda tikai pats uzvarētājs, nevis šīs varas "atbrīvotā" tauta. Raidījumā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem – kā tika radīti mīti par atbrīvotājiem Otrā pasaules kara laikā un kā ar atbrīvotāju celtajiem pieminekļiem sadzīvo Latvijas iedzīvotāji šodien?

Jaunā raidījuma Melu laboratorija uzmanības centrā būs pats vēstures jēdziens – centieni izprast, vai tā ir zinātne vai tomēr politika. Latvijā katra valdošā vara to traktējusi dažādi, taču patiesība vienmēr bijusi viena – bez lielvaru uzstādījumiem un to radītās mākslīgās realitātes. Raidījuma mērķis ir censties skatītājiem likt aizdomāties par sabiedrības apziņā esošajiem mītiem.

Melu laboratorija nepretendēs uz vēsturiskās patiesības atklāšanu, drīzāk piedāvās savas interpretācijas un pretrunu izgaismošanu viegli uztveramā formā, neiztiekot bez ironijas. Raidījumu vadīs Kārlis Būmeisters.

Idejas autori – režisore Dace Slavinska un žurnālists Harijs Beķeris.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja