Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ģirts Liepiņš: "Sakāves" nedēļa

Esmu nedaudz pārsteigts, ka uz maniem sludinājumiem tā arī neviens nav atsaucies. Vai tiešām īre ir tik pieprasīta, ka izīrētājam nav jāpiepūlas? Biju gaidījis, ka rindām zvanīs. Bet nav neviena! Pat vienu brīdi sāku pārlasīt savus sludinājumus, vai neesmu nepareizu tālruņa numuru ielicis, bet tas tomēr ir ok.

Neliela liriska atkāpe. Tā nu sanāca, ka pie mums, Rīgā, paralēli risinājās divi nekustamā īpašuma tirgu negatīvi iespaidojoši procesi. Viens - īres griesti - un otrs - spekulācija ar nekustamo īpašumu. Īres griesti ierobežoja, pareizāk sakot, paralizēja īres dzīvokļu tirgu. Otrs, proti, spekulācija dzina dzīvokļu cenas augšup. Īres tirgus neesamība tieši ietekmēja straujo pieprasījumu pēc jaunajiem projektiem. Ja vienlaicīgi vismaz ar 2001.-2002.gadu Rīgā būtu piedāvājumā labi, komfortabli īres nami, tad pieprasījums pēc jaunajiem projektiem būtu daudzas reizes lēzenāks. Tas, savukārt, nebūtu nesis sev līdzi spekulāciju un visbeidzot inflāciju tādā devā.

Šī nepareizā attiecība starp pirkt vai īrēt ir unikāla. Painteresējieties vai Parīzē dzīvokli lētāk ir nopirkt vai īrēt? Atbilde ir pašpietiekama.

Pārmetīsit, ka es pats biju šo īres griestu "izmantotājs" ? Pamatoti. Izmantoju "represētā tiesības" par visiem procentiem. Kaut būtu vairāk priecājies, ja saimnieks māju būtu savedis labā kārtībā apmaiņā pret augstāku īres maksu. Varbūt par spilgtu es pirmajā rakstā aprakstīju mūsu dzīves apstākļus. Nebija jau tik traki. Tie bija "argumenti" īres cenas neatbilstībai, un bija varbūt par spilgtu aprakstīti.

Viss, kas mani nenogalina, padara stiprāku. Tādēļ šo "sakāves" nedēļu čekošu sludinājumus ik pa divām stundām un centīšos būt starp tiem, kas "izķer". Ir cerības uz 1.septembri. Skolas sākums varbūt ko maina piedāvājumā? Vai nav tāds serviss, kas noskenē jaunākos sludinājumus, un atsūta tos uz e-pastu? Varētu pat kaut ko samaksāt par to. Bet tam jau laikam mākleris domāts, vai ne? Viņiem jau tagad darbs tā pamazāk ar tirgošanu. Varētu pievērsties izīrēšanai. Tiešām. Jāuzmeklē mākleris vai divi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja