Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Ko darīt ar politiķiem?

Šorīt Aigars Kalvītis LNT raidījumā 900 sekundes sacīja, ka „sabiedrība ļoti pozitīvi uztver Riekstiņa kandidatūru” prezidenta amatam. Man uzreiz rodas jautājums—par kuru „sabiedrību” Kalvītis runā? Vai par to, kura piedalījās Tautas partijas inspirētajā „pozitīvisma” kampaņā?

Šķiet nav nekādu ticamu pazīmju par plaša cilvēku loka atbalstu Mārim Riekstiņam. Patiesībā Riekstiņš nav īpaši atpazīstams prezidenta amata kandidāts. Neviens nenoliedz, ka Riekstiņš ir bijis veiksmīgs diplomāts, bet vai viņa veiksmīgā karjera spēj atsvērt viņa politisko angažētību. Viss notiekošais ap Riekstiņa straujo atgriešanos Latvijā no ļoti nozīmīga diplomātiska amata liek secināt, ka kāds viņam kaut ko būtisku ir apsolījis. Ja tā, tad diez vai Riekstiņš būdams korporatīvās Tautas partijas biedrs spēs kļūt neatkarīgs no tiem, kuri viņu aicināja atpakaļ uz Rīgu un solīja amatus.

Tautas partija par katru cenu nākamo prezidentu vēlas padarīt par „ārpolitikas” prezidentu. Tautas partija noteikti cer, ka Riekstiņš kā nepieredzējis politiķis darbosies tandēmā ar premjeru Kalvīti. No prezidenta politiskās neitralitātes viedokļa būtu absurdi, ja par prezidentu kļūtu cilvēks, kurš tikko beidzis strādāt roku rokā ar premjeru. Vai Riekstiņš jūnijā beidzot strādāt par Kalvīša biroja vadītāju, jūlijā stājoties prezidenta amatā spēs pretimstāvēt Kalvīša lēmumiem, kuri varētu būt pretrunā ar valsts interesēm? Tas šķiet ir lieks jautājums.

Patiesībā ir grūti izdomāt, ko darīt ar politiķiem, kuri blefo par „lielo” sabiedrības atbalstu sev un saviem favorītiem. Viņus nekaunībā un tuvredzībā nepārspēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja