Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Par kongresu jeb konferenci

Saulaino sestdienu sēņošanas (sēnes esot labi padevušās šogad) vietā izvēlējos tomēr pavadīt Latvijas Žurnālistu savienības kongresā. Kā jau rakstīju iepriekšējā ierakstā, šādai rīcībai mani motivēja par mani aktīvāko un ideālistiskāk noskaņoto kolēģu saņemšanās reanimēt šo organizāciju un aktualizēt preses ētikas problēmas Latvijā. Vēlreiz paldies tiem kolēģiem, kuri ir labprātīgi un nesavtīgi iejūgušies šo vezumu vilkt. Taču tikai tiem. Citiem kolēģiem es jautāju, kur jūs bijāt, kad jūs vajadzēja?

Neraugoties uz visām juridiskajām peripetijām varas pārņemšanas un nodošanas sakarā LŽS, veco biedru pārreģistrēšanās un jauno biedru iestāšanās pirms šī kongresa viesa cerības, ka pārmaiņām ir nobriedušas plašākas masas nekā tikai saujiņa aktīvistu. Taču, sestdienas pasākumā konstatējot, ka no diviem simtiem biedru, kas pēc biedru naudas samaksas būtu bijuši balsstiesīgi kongresa dalībnieki, ieradušies tikai četri desmiti, kauns palika par cunftes brāļu pasivitāti. Tā ir neieradušos vaina, ka rūpīgi un sirsnīgi gatavotais sestdienas pasākums kvoruma trūkuma dēļ no kongresa pārvērtās par konferenci. Tātad nebijām spējīgi pieņemt arī sagatavoto rezolūcijas projektu par ētikas padomes veidošanu.

Kurš tad vēl, ja ne mēs paši rūpēsimies par kārtību savā namiņā, savā cunftē? Kuram tad vēl jārūpējas par mūsu amata godu? Žurnālists taču pēc savas būtības un aicinājuma ir sociāli aktīva persona, taču nezin kādēļ aktivitāte noplok brīdī, kad jārisina savai profesijai tik svarīgi jautājumi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja