Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Par Šlesera, Ušakova „biznesu”

Vakar Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija nolēma, ka no nākamā gada 1.janvāra braukšanas maksa "Rīgas satiksmes" sabiedriskajā transportā tiks paaugstināta par 25% jeb ceturto daļu un sasniegs 50 santīmus. LSDSP ģenerālsekretārs Ansis Dobelis uzskata, ka šāds Rīgas domes lēmums ir pamatojams ar domes vadības savtīgajām interesēm, kas par prioritāti izvirzījusi apšaubāmus projektus un tā vietā, lai risināt rīdzinieku problēmas, kaļ plānus valdības gāšanai.

Jaunā dome nostrādājusi tikai dažus mēnešu, bet jau paspējusi miljoniem latu novirzīt dažādiem projektiem, kuru nepieciešamību un ekonomisko pamatotību tā arī nespēj izskaidrot. Tajā pašā laikā gan Ušakovs, gan Šlesers jau ir aizmirsuši savus skanīgos solījumus vēlētājiem un Saskaņas centra sludinātā sociālā politika ir palikusi vien reklāmas rullīšos.

Ansis Dobelis uzskata, ka priekšnesums palielināt braukšanas maksu aktualizējās tajā brīdī, kad Rīgas mērs uzdeva „Rīgas satiksmei” pārstrādāt sākotnējo budžeta projektu, kurā bija iestrādāta 60 santīmu braukšanas biļešu cena. Domes vadība apzinājās, ka sabiedrība neatbalstīs sadārdzinājumu, tāpēc nācās pasniegt ideju citā gaismā, proti, projektā ierakstīt cenu, kas ir augstāka par vajadzīgo, lai mērs publiski varētu to nokritizēs un likt samazināt.

LSDSP ģenerālsekretārs cenu kāpumu skaidro ar to, ka veidojot nākamā gada budžetu „Maskavas ticīgo” koalīcija par prioritāti izvēlējusies naudu novirzīt necaurspīdīgiem projektiem, nevis domāt par rīdziniekiem. Domes vadība nolēma teju miljonu latu novirzīt neveiksmīgām kampaņām, reklamējot Rīgu ārzemēs, nākamgad Rīgas reklāmai, kas pagaidām nav nesusi nekādus rezultātus, ir paredzēti vēl pieci miljoni latu, kopā, tas ir tieši tik daudz cik trūkst „Rīgas satiksmes” nākamā gada budžetā. Sanāk, ka rīdzinieki finansē Šlesera, Ušakova biznesu.

Ansis Dobelis uzskata, ka Ainaram Šleseram ir jāuzņemas atbildība, ko uzliek vicemēra amats un jārūpējas par rīdzinieku labklājību, nevis jāvelta laiks valdības gāšanas intrigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja