Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Par valsts (ne)drošību

Šodien Dienā ir kolēģes Guntas Slogas rakstīts materiāls, kurš manuprāt norāda uz kaut ko pat ļoti interesantu epopejā ap valsts drošības sistēmas likumu pēkšņajiem un sasteigtajiem grozījumiem, proti -- premjerministrs Aigars Kalvītis nevienu bridi neesot zinājis, ka viņa aktīvi atbalstītie likumu grozījumi rada rūpes Latvijas partnervalstīm NATO aliansē. "Mūsu atbildīgie dienesti neinformēja premjeru par bažām" -- tā laikrakstam paziņojis A. Kalvīša preses pārstāvis.

Te nu laikam kārtējo reizi jāatzīst, ka mūsu premjerministrs biež vien dzīvo kaut kādā paralelā un sev vien zināmā pasaulē. Arī bez telegrammām vai dūmu signāliem no Satversmes aizsardzības biroja pieredzējušam politikānim taču būtu bijis jāienāk prātā, ka doma, SAB un it īpaši Militārā pretizlūkošanas dienesta darbam laist klāt vārdā nenosauktas "Saeimas deputātu autorizētas personas", varētu radīt rūpes tajos ļaudīs, kuriem valsts noslēpumi tomēr nav politikāņu savstarpējo spēlīšu elements. Turklāt par šīm bažām taču runāts daudz un dikti arī pirms Valsts prezidentes preses konferences pagājušajā nedēļas nogalē un pirms SAB direktors Jānis Kažociņš vakar atklātā tekstā pateica, ka "Mūsu partnerdienestu pārstāvji man ir sacījuši - ja būs viņu priekšniecībai jebkāda doma, ka cilvēki, kuri nepieder mūsu dienestiem, varēs iegūt operatīvo informāciju par mūsu kopējām operatīvajām darbībām, tad viņi tūlīt beigs mums izsniegt savu slepeno informāciju". Un vēl turklāt, Aigars Kalvītis kā nekā ir arī Nacionālās drošības padomes (NDP) loceklis.

Te patiesībā ir trīs iespējas. Viens: Mūsu valstī nav sakārtota sistēma, kurā valsts augstākās amatpersonas, tajā skaitā NDP dalībnieki, uzzina par valsts drošības apdraudējumiem un tāpēc "mūsu atbildīgie dienesti neinformēja premjeru par bažām". Divi: Valsts drošības iestādes nolēma, ka premjeram šādu informāciju nevar uzticēt un tāpēc "mūsu atbildīgie dienesti neinformēja premjeru par bažām." Trīs: Mums ir premjers, kurš vai nu ir nezinītis vai patlaban uzskata par labu būt nezinītim. Neviens no šiem trim variantiem prieku nerada. Ļoti ceru, ka uz atzinumu "mūsu atbildīgie dienesti neinformēja premjeru par bažām" attiecīgie dienesti vēl reaģēs un pateiks pirmkārt, vai tā ir taisnība un otrkārt, ja taisnība, tad kāpēc tā ir noticis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja