Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pārdomas otrdienā: LTV, NRA, IE, utt.

Labrīt, V-Dienas lasītāji. Šorīt pāris pārdomas par dažādām lietām. Pirmkārt, aizkustina Latvijas Televīzijas paskaidrojums, ka "De Facto" brāķis, kurš bija redzams ēterā svētdienas vakarā, radies tāpēc, ka nav saskanējusi visa raidījuma montāžā izmantotā tehnika. Kaut kā neliekas, ka būtu īpaši un speciāli jāaizrāda, ka nopietnos uzņēmumos par tehnikas saderību ļautiņi padomā PIRMS tehnikas pirkšanas, jo it īpaši televīzijas tehnika tomēr nav lēts prieks.

Visnotaļ raksturīgi, ka no LTV nama jau sākušas skanēt balstiņas par to, ka neviens jau nav bijis vainīgs, neviens droši vien nav jāsoda ... tas vēl jo vairāk liek skumji šūpot galvu par "iemesliem", kuru dēļ no televīzijas tika padzīta Arta Ģiga kopā ar pietiekami daudziem citiem profesionāliem cilvēkiem. Atkārtoju -- nelaime nav par visu varu meklējama tieši Jāņa Holšteina personā.

***

Viktors Avotiņš šodien oponējot tam, ko brīvdienās masu mediju konferencē ļaudis teica par viņa pārstāvēto Atkarīgo Rīta Avīzi, citējis profesoru Miltu, latīņu tekstu "non scripta lex", Nīči, dakterus, boļševismu, kapitālismu, un Dievu to kungu ... bet pareizi viņš ir uzrakstījis, ka viņa avīzē morāli un ētiku nosaka biznesa apsvērumi. Nepiederētu Atkarīgā Rīta Avīze tā dēvētajām Ventspils interesēm, nebūtu jāraksta, mīksti sakot, savdabīgi tekstiņi ni par Sorosa fondu, ni par "Jauno laiku", ni par Ģenerāprokuratūru, ni ... nu, laikam arī tas nav īpaši un speciāli jāsaka. Bet par ētiku tomēr var padomāt arī šajā kontekstā.

***

Cik jauki, ka mūsu Saeimas priekšsēdētājs visas pasaules priekšā (un jācer, ka viņš saprot, ka to arī skatās visā pasaulē) vispirms ir gribējis atteikties no amata, tad ir kļuvis par peli, tad tomēr ir nolēmis, ka nav pele, pēc tam ir pateicis, ka viņš ārpolitikā nedarbosies, pēc tam -- ka laikam jau tomēr negribētos atteikties no mandāta, tad atkal, ka varbūt pienācis laiks atkal darboties arī ārpolitikas lauciņā, un tā tālāk. Šķiet, ka tas nebūtu īpaši un speciāli jāsaka, bet šāda ampelēšanās godu nedara ni valsts otrai augstākai amatpersonai (kurš, ja nemaldos, skaitās Valsts prezidenta amata izpildītājs kamēr Valdis Zatlers viesojas Afganistānā), ni arī valstij, kuru viņš sakās pārstāvam. Paniska neizlēmība nav pati labākā rakstura īpašība politikā. Protams, tā kā mūsu valstī politikāņi piekopj arī atklātu melošanu, korupcijas aktīvu atbalstīšanu un cita veida žuļicību, to no neizdomīgā Saeimas priekšsēdētāja varbūt var arī sagaidīt, bet tomēr -- nedz īpaši, nedz speciāli negribas ... eh, ko tur vairs!

***

Un visbeidzot -- inflācija nu jau sasniegusi 10 procentus. Mums visiem jāsavelk josta ciešāk. Un tad neizlēmīgās peles vadītā Saeima nolemj, ka nākamgad Saeimas darbinieku kompensācijas fonds jāpalielina ... par 15 reizēm! Neskaužu, Saeimas darbiniekiem ir labi jāmaksā, bet ... īpaši un speciāli, īpaši un speciāli, īpaši un speciāli ...

Jauku visiem dienu!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja