Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Pārdomas trešdienā: Valdošā liekulība, kultūra, bērni ...

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Šorīt pārdomas par dažādām tēmam. Aizkustinoša avīzē bija bilde, kurā pie podesta Aleksejs Loksutovs kaut ko stāstīja un blakus viņam Aigars Kalvītis sēdēja un kaut ko skatījās papīros. Zīmīgākā vēsts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) piecgades konferencē nāca no austrieša, kurš atgādināja, ka pasaule skatās, kā Kalvītis nelikumīgi (Dienā lietoti vārdi "tiesiski apšaubāmi", bet ar to nepietiek) cenšas atbrīvoties no KNAB vadītāja.

Būtu droši vien par daudz cerēt, ka Kalvītis sevī tomēr atrastu godprātīgu vīrieti, nevis bezprincipiālu konjunktūras politikāni un atzītos, ka šoreiz viņš ir krietni pāršāvis pār strīpu, bet tā tam būtu jānotiek. Elpu aizraujošā liekulība un divkosība, ar kādu šis tips patlaban plosās valsts galvgalī būtu nožēlojama, ja tā nebūtu tik ļoti, ļoti bīstama. Ja likums vairs nav nekāds šķērslis pret Kalvīša (un, ja kas, arī citu valdošās kliķes pārstāvju) patvaļu, tad mēs nudien dzīvojam banānu republikā, ar vienīgo atšķirību, ka nav vēl dzirdēts, ka kliķes vadoņiem ofšoros būtu no valsts zagtas naudas konti.

***

Šodien Dienā ir stāsts par māmiņu ar septiņiem bērniem, kurai bijušais vīrs nemaksā neko un dzīvokļa saimniece taisās dzīvokli pārdot un māmiņu ar septiņiem bērniem izlikt uz ielas un tā tālāk ... kā jau mūsu valstī mēdz notikt. Māmiņa ir atvērusi frizētavu un kuļas, kā māk, no valsts viņa saņem kaut kādu naudu kompensācijā par to, ka bijušais vīrs acīmredzot ir draņķis. Prātā gan nāk pērnais stāsts par daudzbērnu ģimeni, kuru atrada dzīvojam bezmaz vai papes kastēs, šķiet Dreiliņos. Toreiz Rīgas pašvaldība klupa un krita, šiem ļaudīm meklēdama dzīvokli, turklāt ģimene vēl klīrējās par to, ka dzīvoklis vajadzīgs vēl labāks, nekā tas, ko piedāvāja pašvaldība. Šajā jomā daudz kas nav kārtībā, un brīžos, kurus viņa nepavada kaļot plānus par to, kā labot situāciju nodegušajos Reģos, labklājības ministre varētu padomāt par Elitas Markevicas septiņiem bērniem un it īpaši par to, kā stāsta pati E. Markevica, ka viņas ģimene no valsts un pašvaldības nesaņem pilnīgu pabalstu tāpēc, ka viņējā nav "dzērāju ģimene" un tāpēc vēl nav nolaidusies visdziļākajā bedrē.

***

Neesmu liels kultūras speciālists, bet zinu, ka viens no mūsu kultūras sistēmas lielākajiem briljantiem ir pianists Vestards Šimkus, kurš nu ir uzvarējis pasaules labāko pianistu olimpiādē Vācijā, un visiem varu pateikt, ja rodas iespēja šo cilvēku redzēt klātienē, tad tas ir ļoti, ļoti ieteicami. Savukārt lielisks sasniegums šonedēļ bijis Latvijas sieviešu basketbola komandai. Apsveicu, un bija jāsmaida par šādu atziņu Latvijas Avīzes pēdējā lappusē, kur laikraksts pastāsta par to, ko teikuši zvanītāji. Vakar lasītājus uzklausīja Dace Kokareviča: "Jursons no Sausnējas nevis priecājas par Latvijas basketbola meiteņu izcilo sportisko sniegumu, bet pārmet, ka spēlētājas kailas pozējušas kalendāram \'Latvijas Nacionālā sieviešu izlase - Latvijas basketbola veterāniem\'. Pēc mana iebilduma, ka jaunas un trenētas sievietes ķermenis mākslas fotogrāfijā ir skaistuma avots un turklāt ķermenis tomēr ir sievietes pašas īpašums, mūsu saruna ar pikto, par morāli norūpējušos kungu pārtrūka." Paldies Dacei, no savas puses vēl varu piebilst, ka Jursons no Sausnējas varētu padomāt par to, ka basketbolistes izģērbās ne jau pikantuma dēļ, bet tāpēc, ka arī Latvijas basketbola veterāniem, tajā skaitā pasaulslavenajai Uļjanai Semjonovai, mūsu valsts nenodrošina daudz kā tāda, ko arī šie ļaudis būtu pelnījuši.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja