Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Vēlreiz par sabiedrisko transportu un cilvēku (ne)audzināšanu

Salīdzinājumi žurnālistikā un literatūrā ir bieži sastopami.  Skaista kā roze.  Dumjš kā zābaks.  Šim sarakstam var pievienot citu:  Stīvs kā jauna sēdoša cilvēka skatiens tajā brīdī, kad trolejbusā iekāpj gados vecs cilvēks.  

Šodien braucu 15. trolejbusā.  Netālu no manis sēdēja divi jauni puiši, kuri jautri sarunājās.  Trolejbuss piebrauca pie pieturas.  Pie durvīm parādījās večiņa (cita vārda nav) ar spieķīti.  Abu puišu saruna momentā pārtrūka un abi divi sāka raudzīties ārā pa logu.  Varēja padomāt, ka viņiem tur kaut kas interesēja, bet tā kā skats bija pavisam stīvs, laikam viņi pētīja, cik logs ir tīrs vai netīrs.  Večiņa palika stāvam kājās.

Goda vārds reizēm Latvijā gribas uzdot jautājumu, kas ir audzinājis atsevišķus jaunākās paaudzes eksemplārus -- vilki mežā vai?  Es neesmu nekāds tīnis, bet es nekad mūžā neesmu palicis sēžam sabiedriskajā transportā, ja iekāpj par mani vecāka sieviete.  Reizēm man nācies cīkstēties par to, kurš no mums tad sēdēs un kurš stāvēs.  Tajā brīdī iedarbojas latvieša "nē, nē, es jau ne" instinkts.  Bet pietiekami bieži rezultāts ir piekususi vai vienkārši veca dāma, kura var apsēsties.  Kauns par abiem jauniešiem.

Tiesa, arī ar tantiņām tā ir kā ir.  Ir piedzīvots arī tas, ka pavisam vārga paskata kundzīte, kolīdz piebrauc transporta līdzeklis, pēkšņi pārkvalificējas par sprinteri un reizēm arī boksa meistaru, lai tik pirmā tiktu iekšā pa durvīm.  Elkoņi, lietussargi un tirgus somas tiek liktas lietā.  Droši vien tāpēc, lai atrastu sēdvietu un nebūtu jārēķinās ar jauno sēdošo cilvēku, kuram skats ir tik ļoti, ļoti stīvs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja