Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ar vienīgo koncertu Rīgā uzstāsies ērģelniece Iveta Apkalna

9.maijā plkst.19 Rīgas Domā vienīgo koncertu šogad sniegs ērģelniece Iveta Apkalna, informē koncerta organizatoru pārstāve Inga Vasiļjeva.

Koncertā skanēs J.S.Baha, Ž.Bizē, G.Forē u.c. komponistu opusi un tiks rādīta videoprojekcija, ļaujot koncerta apmeklētājiem redzēt ērģelnieces sniegumu tuvplānā.

I.Vasiļjeva norāda, ka šobrīd I.Apkalna koncertē pasaules nozīmīgākajās koncertzālēs Berlīnē, Ķelnē, Dortmundē, Esenē, Hamburgā, Brēmenē, Leipcigā, Budapeštā u.c. un vadošajos festivālos (Lokenhauzas festivāls, Brēmenes mūzikas svētki, Drēzdenes mūzikas festivāls, Hendeļa festivāls Hallē pie Zāles, Ludvigsburgas pils festivāls, Švecingenes festivāls).

Kā soliste I.Apkalna uzstājusies kopā ar vairākiem augsta līmeņa orķestriem ("Kremerata Baltica", "Berlīnes Filharmoniķi", "Hamburgas Filharmoniķi", "Brēmenes Filharmoniķi", "Duisburgas Filharmoniķi", Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris) un pasaulslaveniem diriģentiem, to vidū Klaudio Abado, Simone Janga, Kristofers Hogvuds, Džonatans Darlingtons.

Rēzeknē dzimušās un J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā studējušās ērģelnieces I.Apkalnas sniegumu ārvalstu prese raksturo: "Viņa ir zvaigzne uz zvaigznēm netipiska instrumenta, unikālā veidā apvienojot fenomenālu artistiskumu un radošu interpretāciju briedumu" (Der Standart). "Ivetai Apkalnai piemīt izkopta skaņu krāsu variēšanas spēja. Viņas ērģeļu reģistru izvēle nešaubīgi ir ne vien pārsteidzoši eleganta, bet vairāk par visu - inteliģenta." (Weser Kurier). "Ivetai Apkalnai piemīt vairākas cildinošas kvalitātes. Vispirms nevainojamā, ja ne gluži par fenomenālu dēvējamā tehnika. Tad - kas gan būtu tehnika bez sirds? - bagātīgais, siltais ērģeļu skanējums. Tam visam klāt viņas izcilā interpretāciju dramaturģijas loģika, kas apvienota ar nebeidzamu izteiksmes potenciālu. Viseidzot, viņas repertuāra daudzveidība un retā spēja dažu minūšu laikā mainīt stilus, neriskējot ar esošās interpretācijas individualitātes zaudēšanu." (Berliner Philharmoniker, Das Magazin).

Ērģelnieces Ivetas Apkalnas spēle apvieno dziļu muzikalitāti, nevainojamu tehniku un nekļūdīgu mūzikas iedarbības izjūtu. Pateicoties tam, pēdējos gados tieši viņai ir izdevies notraust putekļus no ērģeļu kā mūzikas instrumentu karalienes reputācijas, un pat tehniski sarežģītāko darbu interpretācijās dzirdami emocionāli spilgti akcenti. Ivetai Apkalnai kā ērģelniecei ir izdevies kļūt par zvaigzni, kas parasti ir diriģentu, dziedātāju un klavierspēles vai vijoļspēles virtuozu privilēģija. Tas noticis, pateicoties neizsīkstošajam dzīvespriekam, īpaši nopietnajai attieksmei, pedantiskajai rūpībai un stūrgalvībai, kā arī izcilai instrumenta pārvaldīšanai.

Biļetes uz 9.maija koncertu var iegādāties "Biļešu servisa" tīklā par Ls 7,10,13,15; skolēniem, studentiem un pensionāriem – 30 procentu atlaide.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja