Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ivars Pētersons. Rokenrols kā dzīvesveids

Sestdien Dzintaru koncertzālē Ivars Pētersons dziedās Elvisa Preslija dziesmas

Kādēļ koncerts, kurā skanēs Elvisa Preslija dziesmas, notiek tieši tagad? "Īpaši ne pie viena datuma tas pievilkts netiek, lai gan 16.augustā, kad Elviss aizgāja viņsaulē, visā pasaulē diezgan plaši tiek atzīmēta viņa piemiņas diena. Taču mans koncerts drīzāk ir veltījums tām dziesmām, ko Preslijs savulaik izpildījis." Izrādās, ka nākamgad Ivars Pētersons varēs svinēt 20 gadu jubileju, kopš pirmoreiz uz skatuves izpildījis rokenrolu — tas bijis tālajā 1989.gadā festivālā Bildes. Mūziķis smej, ka šis būs tāds kā atskaites koncerts tam, ar ko viņš nodarbojas — rokenrolam. "Visus šos gadus esmu spēlējis pasākumos, ballītēs, klubos, bet tāda īsta solokoncerta man nav bijis. Turklāt, tuvojas mana 40.dzimšanas diena un nodomāju — kādēļ gan es nevarētu sarīkot šādu koncertu?".

Ne tikai rokenrols

"Nebūs jau tā, ka skanēs tikai rokenrols vai tikai Elvisa komponētās dziesmas. Viņš savā mūžā ir ierakstījis vairāk nekā 1000 skaņdarbu, un tās ir bijušas visos iespējamajos stilos — gospeļi, kantrimūzika, kinomūzika, protams, arī rokenrols. Tā ka bija, no kā izvēlēties," pauž mūziķis, piebilstot — divdaļīgajā koncertā viņš muzicēs kopā ar savu pavadošo grupu Petersons Band & Co un viesiem — Jolantu Gulbi, Laimi Rācenāju, Zani Dombrovsku, Valdi Indrišonoku, Mirtu un operdziedātāju Rudīti Ruško, dziesmas izpildot gan viens, gan duetos. Spēlēšot arī pūtēju grupa un vijolnieka Raimonda Ozola vadītais stīgu kvartets. "Būs vēl viens izpildītājs, bet lai tas paliek kā noslēpums." Ivaram nebūšot iebildumu, ja kāds klausītājs celsies kājās un mēģinās dejot rokenrolu. Protams — ja vien apsardze neiebildīs. "Ja man būtu jāpasaka viens iemesls, kādēļ sestdien jābūt Dzintaros, es teiktu — tāpēc, ka tur būs interesanti. Gan repertuāra, gan uzaicināto viesu dēļ." Par pilsētā redzamajām koncerta reklāmām Ivars nemulstot: "Manuprāt, labāk reklamēt koncertu, nekā, piemēram, dzeltenajā presē stāstīt, ka tas un tas atkal iegādājies jaunu mašīnu vai sievai kažoku."

Gatavs atteikties no titula

Pētersons ar rokenrolu aizrāvies nejauši — mācoties mūzikas skolā, klausījies tolaik pieejamās plates un lentes ar mūziķu ierakstiem un pamazām sācis spēlēt arī pats. "Es gan negribētu, ka mani nepārtraukti dēvē par "latviešu Elvisu Presliju", jo pats nekad tā sevi neesmu saucis," mūziķis strikti nosaka. Tiesa, viņš pirms vairākiem gadiem apmeklējis Amerikā notiekošo Elvisa Preslija līdzinieku konkursu, kurā ticis pusfinālā un izpelnījies vietējās preses interesi. "Esmu Preslija fans, taču tas nenozīmē, ka man būtu pilna māja ar viņa piemiņas lietām. Un koncertos nevelku Preslijam tik raksturīgo grezno, balto kostīmu, lai gan uz skatuves nekāpju gluži Tkreklā un džinsos." Savu dēlu Elvisu Patriku gan mūziķis nosaucis par godu Preslijam. Mūziķa nākotni dēlēnam Ivars nepareģo, lai gan puikam interese par rokenrolu esot un viņš labprāt mācoties spēlēt gan klavieres, gan ģitāru. "Tad jau redzēs, jo laika ir pietiekami."

Par savu negribēto titulu Pētersons teic — ja atradīsies kāds, kas Preslija dziesmas izpilda labāk par viņu, lai droši piesakās uz titulu "latviešu Elviss Preslijs", jo viens otrs konkurents esot parādījies. "Zinu, ka Kristaps Streičs dzied Preslija dziesmas, un pērn šovā Raivo Rosts tika pieteikts kā Preslija fans…" Taču viens nav noliedzams — Ivaram, kura repertuārā ir arī latviešu dziesmas, rokenrols jau sen kļuvis par dzīvesveidu. "Man nav problēmu viesībās pie galda paņemt ģitāru un nodziedāt kādu galda dziesmu. Bet daudz labprātāk tomēr spēlēju sev tik ierasto mūzikas stilu, un, ja vēl varu ar to sagādāt prieku citiem, tad viss ir kārtībā!"

Koncerts The songs of Elvis — ielūdz Ivars Pētersons

Sestdien, 6.septembrī, plkst.19 Dzintaru koncertzālē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja