Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Svešinieki naktī ar horvātu akcentu

_Kultūras Diena un Izklaide _iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Svešinieki naktī ar horvātu akcentu

Orķestra Rīga rīkotajā festivālā Windstream notiks džeza koncerts Veltījums Ivo Robičam. Ivo Robičs (1923–2000) bija horvātu dziedātājs un dziesmu autors. Viņš tiek uzskatīts par Dienvidslāvijas populārās mūzikas pamatlicēju, kuram ar saviem šlāgeriem kopš 50. gadiem bija izdevies gūt atzinību ne tikai dzimtenē, bet arī Eiropā un ASV. Ivo Robičs bija viens no pirmajiem dziesmas Strangers in the Night izpildītājiem (horvātu valodā); dažos avotos viņš tiek minēts arī kā tās līdzautors. Koncertā Rīgā piedalīsies viesmākslinieki no Horvātijas – daudzpusīgais džeza dziedātājs Daniels Čačija (attēlā) un trompetists Gerhards Ornigs. Pie orķestra Rīga pults stāsies diriģents Dāvis Jurka.

Koncerts Kinoteātrī Splendid Palace 6.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzē EUR 15

Šlāgeru parāde

Eirovīzijas fanu klubs Latvijā rīko ikgadējo ballīti, kas veltīta gaidāmajam dziesmu konkursam. Ballītē piedalīsies Latvijas sūtnis Eirovīzijā Justs, kurš uz Spīķeru koncertzāles skatuves sestdien izpildīs dziesmu Heartbeat, igaunis Jiri Potsmanis, kurš dosies uz konkursu ar kompozīciju Play, un citu valstu pārstāvji. Eiropas šlāgeru festivāla kaislības šogad tiks izspēlētas Stokholmā no 12. līdz 14. maijam.

Eirovīzijas ballīte Spīķeru koncertzālē 2.IV plkst. 20. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 12

Skan!

Valsts akadēmiskais koris Latvija diriģenta Māra Sirmā vadībā programmā Zināmais nezināmajā izpildīs Pētera Vaska, Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa, Paula Dambja, Agra Engelmaņa, Romualda Kalsona, Raimonda Paula un Marinas Gribinčikas opusus.

Koris Latvija Sv. Pētera baznīcā 31.III plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Iztēles dzirksts

Ventspilī notiks britu mūziķa Aleksandra Hokinsa trio koncerts. Viņš ir viens no novatoriskākajiem pianistiem un komponistiem. Pērn trio, kurā muzicē arī bundzinieks Džons Skots un kontrabasists Nīls Čārlzs, izdeva debijas albumu. Tajā mākslinieki apliecina žilbinošo spēles tehniku un dzirkstošo iztēli. Mūzikā viņi gan iztirzā skaidru un trauslu lirismu, gan izpaužas krāšņā ritmikā.

Aleksandrs Hokinss Teātra namā Jūras vārti Ventspilī 2.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 6

Klasiķa vadībā

Baltijas simfoniskā festivāla turpinājumā Rīgā uzstāsies Igaunijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģēšanas lielmeistara 78 gadus vecā klasiķa un visā pasaulē atzītās Jervi mūziķu dinastijas galvas Nēmes Jervi vadībā. Līdzās Ludviga van Bēthovena skaistākajai un noslēpumainākajai fantāzijai jeb Ceturtajam klavierkoncertam (solists Kalle Randalu) šajā programmā likta Arvo Perta miniatūra Bendžamina Britena piemiņai (Cantus in memoriam Benjamin Britten) un Sergeja Rahmaņinova jaunības gadu darbs – emocionāli iedarbīgā Pirmā simfonija.

Koncerts Lielajā ģildē 31.III plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40

Pavasara meditācija

Kora Kamēr..., orķestra un arfistes Ievas Šablovskas koncertā, kuru diriģēs Jānis Liepiņš, pirmo reizi Latvijā skanēs Arvo Perta Stabat Mater jauktajam korim un stīgu orķestrim un Dobrinkas Tabakovas Centuries of Meditation korim, stīgu orķestrim un arfas solo. Šos opusus ieskaus Pētera Vaska mūzika – pirmā un trešā daļa no cikla Česlava Miloša trīs dzejoļi un meditatīvais Klusuma auglis.

Koris Kamēr... Sv. Jāņa baznīcā 3.IV plkst. 18. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja