Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Koncertzālē Latvija uzstāsies džeza mākslinieki Sofija Rubina-Hantere un Džeisons Hanters

Koncertzāles Latvija Mazajā zālē 26. februārī plkst. 19 kopā ar Ventspils bigbendu muzicēs īpašie viesi – džeza vokāliste Sofija Rubina–Hantere un trompetists Džeisons Hanters, informēja koncertzāles pārstāvji.

Koncerta ieskaņā klausītājiem būs iespēja novērtēt pavisam jaunu muzikālu projektu 7 +, kurā apvienojušies Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi. Repertuārā – “grūvīgas” noskaņas aranžētas speciāli šim sastāvam.

Turpinājumā Ventspils bigbends kopā ar koncerta īpašajiem viesiem atskaņos gan džeza mūzikas klasiku no leģendārā amerikāņu trompetista, komponista un bigbenda līdera Teda Džonsa repertuāra, gan latviešu komponistu Kārļa Vanaga un Ritvara Garozas skaņdarbus, gan igauņu komponista Raula Sūt oriģinālkompozīcijas bigbendam, īpaši izceļot trompetes skanējuma iespējas. Vakara gaitā izskanēs arī speciāli Ventspils bigbendam aranžētas Džeisona Hantera kompozīcijas. Savukārt Sofijas Rubinas-Hanteres repertuārā, apvienojot  jazz, soul, funk un hip hop žanrus, būs iekļautas pašas mākslinieces oriģinālkompozīcijas, ko bigbenda sastāvam aranžējis R. Garoza.

Sofija Rubina-Hantere ir džeza dziedātāja no Igaunijas, kura arī aiz savas valsts robežām zināma kā talantīga un radoša māksliniece. Dziedāšanu mācījusies mūzikas koledžā Sočos, studējusi Vācijā Cottbus konservatorijā un Tartu Universitātē, kā arī prestižajā Bērklijas mūzikas koledžā ASV. Mākslinieces džeza albums In The Land Of OO-Bla-Dee, kas izdots 2016. gadā, ieguvis Igaunijas Mūzikas balvu kategorijā Labākais džeza albums.

Amerikāņu trompetists, aranžētājs un komponists Džeisons Hanters mūziku apguvis Fullertonas un Bērklija koledžās. Kopā ar dažādiem māksliniekiem viņš uzstājies visā pasaulē, savā spēles manierē apvienojot mūsdienu džezu ar Rietumeiropas labākajām mūzikas tradīcijām. Džeisona Hantera muzicēšanu droši var uzskatīt īpašu veldzi prātam, ķermenim un dvēselei.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja