Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvian Voices Pasaules koru olimpiādē iegūst zelta medaļu un čempionu titulu

Latvijas dziedātāji ASV notiekošajā Pasaules koru olimpiādē guvuši vēl vienu izcilu panākumu: vokālais ansamblis „Latvian Voices” sieviešu kamerkoru kategorijā ieguvis zelta medaļu un čempionu titulu, kas ir augstākais iespējamais novērtējums.

„Latvian Voices” uzstāšanās konkursa skatē tika uzņemta ar lielām ovācijām un, kā pēc uzstāšanās uzsvēra pašas dziedātājas – vienreizēja un iedvesmojoša bijusi no skatītājiem saņemtā enerģija. Arī Rīgas prezentācijā dziedātājas tika uzņemtas ar neviltotu sajūsmu, un viņu septiņas balsis plašo Duke Energy halli piepildīja tikpat skanīgi kā simtbalsīgs koris.

Arī „Latvina Voices” līdzīgi kā koris „Sōla” piedalījās tā dēvētajā „čempionu grupā” Stiprākos un labākos korus šai grupai izvēlas Pasaules koru olimpiādes mākslinieciska padome.

Kā jau ziņots, ar panākumiem dalību Pasaules koru olimpiādē aizvadīja arī Latvijas Kultūras akadēmijas koris „Sōla”, kas ieguva trīs zelta medaļas – jaukto koru, folkloras un sakrālās mūzikas kategorijās. 

Pasaules koru olimpiāde ASV notiek no 4. līdz 14.jūlijam, tajā piedalās 15 tūkstoši dziedātāju no 64 valstīm. Nākamā koru olimpiāde pēc diviem gadiem notiks Rīgā, tas iecerēts kā viens no vērienīgākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikumiem. Pasaules koru olimpiādes Rīgā organizētāji nodibinājums Rīga 2014 plāno, ka Rīgas olimpiāde vēsturē varētu ieiet kā lielākais jebkad notikušais šāda veida pasākums. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja