Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

LNSO dosies koncertturnejā uz Japānu

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) dosies turnejā uz Japānu, no 1.decembra līdz 17.decembrim izcilās japāņu diriģentes Tomomi Nišimoto un lietuviešu diriģenta Roberta Šervenika vadībā sniedzot koncertu sēriju prestižākajās Japānas koncertzālēs Osakā, Nagojā, Tojamā, Šigā, Fukuokā un Tokijā, vēsta LNSO pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Turnejas laikā LNSO sniegs deviņus koncertus dažādās Japānas koncertzālēs: Osakas pilsētas simfoniskajā koncertzālē, Aiči prefektūras Mākslas teātra koncertzālē Nagojā, Tojamas pilsētas mākslas centra koncertzālē, Bivako mākslas centra koncertzālē Otsu pilsētā, Fukuokas pilsētas Acros simfoniskajā koncertzālē, Tokijas Metropolitēna teātrī un Tokijas Pilsētas operas koncertzālē.LNSO Japānas turnejai ir sagatavojis divas koncertprogrammas.Japāņu diriģentes Nišimoto vadībā orķestris atskaņos fragmentus no Volfganga Amadeja Mocarta operas Bēgšana no seraja, fragmentus no Engelberta Humperdinka operas Ansītis un Grietiņa, kā arī Ludviga van Bēthovena Piekto simfoniju do minorā op. 67. Šajā programmā kā soliste uzstāsies Āzijā labi pazīstamā korejiešu dziedātāja soprāns Sumi Jo, kura kopā ar orķestri bez jau minētajiem operu fragmentiem atskaņos arī Mocarta āriju Vorrei spiegarvi, oh Dio!, Sergeja Rahmaņinova Vokalīzi un Johana Štrausa juniora valsi Pavasara balsis.Savukārt lietuviešu diriģenta Šervenika vadībā LNSO izpildīs van Bēthovena uvertīru Egmonts, Johannesa Brāmsa Pirmo simfoniju, kā arī Frederika Šopēna Pirmo klavierkoncertu mi minorā, kurā orķestrim pievienosies slavenā japāņu pianiste Ingrīda Fudziko Heminga.Pēdējo trīs gadu laikā šī ir jau trešā LNSO Japānas koncertturneja izcilās un Āzijā augsti novērtētās japāņu diriģentes Nišimoto vadībā, ko organizē japāņu koncertaģentūra Samon Promotion.Diriģente Nišimoto, kas guvusi lielu atzinību ne vien dzimtajā Japānā, bet arī Krievijā un Eiropā, dzimusi Osakā, Japānā. 1994.gadā viņa beigusi Osakas Mūzikas koledžu un turpinājusi studijas Pēterburgas Nacionālajā mūzikas skolā, kur mācījusies operas un simfoniskās mūzikas diriģēšanu pie Viktora Fedotova un Iļjas Musina. Jaunā diriģente ieguvusi dažādas mūzikas balvas Japānā. Viņas orķestra debija notika 1997.gadā ar Kioto simfonisko orķestri. Kopš tā laika Nišimoto regulāri sadarbojas ar visiem lielākajiem Japānas orķestriem, kļūstot par vienu no Japānas slavenākajiem jaunajiem vārdiem visā pasaulē.Diriģentes biogrāfijā liela loma ir arī dažādiem Krievijas orķestriem - viņa strādājusi ar Pēterburgas filharmonisko orķestri, Pēterburgas Radio simfonisko orķestri, Pētera Čaikovska fonda Krievijas simfonisko orķestri - kopš 2004.gada viņa ir šī orķestra mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģente, un Maskavas simfonisko orķestri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja