Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Dirty Deal Teatro aicina parunāt par naftu

Izrādes - spēles režisori aicina piedalīties stāstā par alkatību!

Kas notiks, kad beigsies nafta? It kā garlaicīgs jautājums, vai ne? - domā režisors Viesturs Roziņš. Tomēr drīz tas skars ikvienu, ja vien patiesas ir prognozes, ka pasaulē pieejamā nafta varētu beigties jau pēc 40 gadiem. Režisoru gudri prāti gan pārliecinājuši, ka nafta pavisam tomēr nebeigsies. Kāds melnumiņš jau palikšot, piemēram, Ziemeļpolā un Urālos. Jautājums tikai viens - kas to zinās?

Viesturs Roziņš kopā ar kolēģi Paulu Prozoroviču pērn beiguši režijas studijas Latvijas Kultūras akadēmijā režisoru Mihaila Gruzdova un Indras Rogas vadībā. Līdz šim P. Prozoroviča iestudējusi izrādes Nepareizas dzīves skola, Lupatas un Porcelāna dūmi, V. Roziņš - Jūras roze, Paspēlēsim mājās un Sabojātie pēc Sāras Keinas lugas Dailes teātrī. Šoreiz abi ideju festivāla Māksla un ekonomika ietvaros radījuši interaktīvu spēli Diena pēc naftas. Tajā atraktīvā veidā tiks simulēta iespējamā nākotnes situācija, kad pasaulē būs beidzies šis melnais resurss. V. Roziņš atzīst - kā jau ierasts, Dirty Deal Teatro iet netradicionālo ceļu, arī šoreiz tā būs. Abi kursabiedri mēģinot paplašināt teātra robežas. Tas nebūšot teātris, kur publikai jāskatās, "kā aktieri cieš", bet būs jāpiedalās arī pašai. Skatītājiem jeb spēlētājiem būs iespēja praktiski iesaistīties pasaules kārtības veidošanā pēc naftas ēras beigām, sekojot spēles noteikumiem un īstenojot kādu noteiktu scenāriju, kas prasīs taupīt vai izcīnīt jaunus resursus.

Būtībā jautājums "kas notiks, kad beigsies nafta?" patiesībā ir stāsts par cilvēka alkatību, atklāj viens no izrādes autoriem. "Nafta mūs izlutina! Nafta nav tikai benzīns. Nafta būtībā ir viss. Tas ir pat ekoloģiskais kabacis, jo viņu atved nafta," tēmas nozīmību izceļ V. Roziņš. Viņš domā, ka no naftas var izvairīties tikai vienā gadījumā - ja dzīvo mežā. "Tā kā mana ome. Viņa arī būs šajā stāstā. Ome dzīvo mežā, un viņai ir naturālā saimniecība. Viņa uz veikalu neiet, pie elektrības tika vien pirms pāris gadiem, dzīvo viena pati. Audzē dārzeņus un ēd. Viņa cūkas tur nevis tāpēc, ka garšotu gaļa, bet tāpēc, lai pienu atdotu cūkām, jo nav, kas to pērk. Traka sieviete, un viņai asinīs ir lauki. Stāsts nav par naftu, bet cilvēku un to, cik viņš ir alkatīgs," cilvēka dabu vēlreiz uzsver V. Roziņš. "Mēs ar Paulu uzgājām zviedru pētījumu, kur centrā bija ģimene, kura bija atteikusies no elektroierīču lietošanas. Rezultātā viņiem uzlabojās savstarpējās attiecības, jo atlika vairāk laika sarunām, rokdarbiem. Re - cilvēks ir naftas vērts?"

Izrāde - spēle tiks rādīta sestdien, 9. novembrī, plkst. 13 un 15, svētdien, 10. novembrī, plkst. 13 un 15. Ieeja brīva, tikai iepriekš jārezervē vieta uz izvēlēto seansu, rakstot uz [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja