Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Dirty Deal Teatro top UMKA.LV izrāde Laika jautājums

29. novembrī Dirty Deal Teatro (DDT) pirmizrādi piedzīvos jaunākā radošās apvienības UMKA.LV izrāde Laika jautājums, kas, kā ierasts UMKA.LV izrādēm, būs leļļu teātris pieaugušajiem. Laika jautājums aizsāks DDT izrāžu ciklu Personas kods. Tas būs stāsts par gados jaunu cilvēku, kas pamostas un secina, ka viņam vairs nav ne vārda, ne uzvārda, ne personiskās pieredzes, nekā.

Izrādes radošo komandu veido UMKA.LV un Guna Zariņa._Laika jautājums _ir rotaļīga spēle ar realitāti, kur kopā savijas komēdija ar eksistenciālismu. Tas ir kāda jauna cilvēka traģikomisks stāsts par neparastiem notikumiem sociālās aprūpes centrā, kur viņš nokļuvis, jo vairs nespēj atbildēt uz šķietami vienkāršu jautājumu – kas es esmu? Vēl vairāk - kopā ar vārdu un uzvārdu ir pazudusi visa personiskās pieredzes bagāža.Iestudējums ir multivizuāls ceļojums cauri šim laikam un tā dzīvo muzikālo noformējumu rada paši izrādes veidotāji, par iedvesmas pamatu ņemot aprūpes centra iemītnieku mākslas darbus. Izrāde risināta leļļu un objektu teātra estētikā. Izrādes oriģināldramaturģiju veido Andris Kalnozols.Radošā apvienība UMKA.LV sevi pieteica ar iestudējumu Stāsts par Danielu Reju 2005. gadā festivālā Homo Alibi, un kopš tā laika radījuši vairākas izrādes leļļu un objektu teātra estētikā. No viņu spilgtākajiem darbiem vēl jāmin Show your face, kas tapa kopā ar slovēņu mākslinieku apvienību Betontanc. Savukārt Ziemassvētku laikā vairākus gadus UMKA.LV piedāvāja šovus Vectēva vakars, kas pērn tika noslēgts ar šovu Vectēva Galā vakars.

Radošajā apvienībā šobrīd ir Ģirts Šolis, Andris Kalnozols, Armands Berģis un Gints Širmelis-Širmanis. Izrādes Laika jautājums leļļu meistare ir Marta Batbajarina.

Izrāžu datumi: 29. novembrī plkst.19 (pirmizrāde), 4. un 19. decembrī plkst. 20.

Biļešu cena: Ls 6 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 4). Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms izrādes teātra kasē, ja vēl būs palikušas brīvas vietas.

Vairāk informācijas teātra mājaslapā: www.dirtydeal.lv/teatro

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja