Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vācu teātra programma Belgradas "Bitef"

Belgradas starptautiskais teātra festivāls šogad norisinās no 15.septembra līdz 21.septembrim. Tas darbojas no 1967. gada un pieder 20. gadsimta otrās puses dzīvajām teātra enciklopēdijām - šeit viesojušies visi būtiskākie teātra kolektīvi un režisori Jeržijs Grotovskis, "Living Theatre", Otomars Kreijča, Ingmars Bergmans, Pīters Bruks, Pīna Bauša, Džordžo Strēlers, Ariane Mnuškina, Franks Kastorfs.

Pēckara aukstā kara apstākļos šim festivālam bija milzu spēks kā mākslas forumam, kurš spēja apvienot Rietumu un Austrumu bloka teātra meklējumus kopīgos svētkos un domu apmaiņā. Pārcietis Dienvidslāvijas iekšzemes karu un federālās valsts sabrukumu, tas turpina darbu. BITEF festivāls ir pazīstams gan kā jaunu vārdu atklājējs, gan kā jau atzītu mākslinieku jauno darbu eksponētājs.Šogad festivālā viesojas šveiciešu teātra meistara Kristofa Mārtālera izrāde "Platz Mangel", kas notiek kādā ļoti dārgā kalnu dziedniecības iestādē, kurā luksuss līmeņa pacienti tiek konfrontēti ar savu kailo būtību, kā tiešā tā pārnestā nozīmē. Vācu mākslinieka Heinera Gebelsa arī Šveicē izveidotais darbs "Stifters Dinge" ceļo cauri vai visiem iespējamajiem pasaules festivāliem. Un tā patiesi ir ļoti savdabīga teātra izrāde, kurai nav īsti līdzinieku mūsdienu teātra praksē - bez aktieriem, hiperrafinēts tehnoloģiskais brīnumdarbs, kas neliek domāt par tehniku, bet koncentrēties uz savā, skatītāja uztveres zonā ienākošo brīnumu blīvumu, izdzīvot teātri kā metafizisku piedzīvojumu.BITEF viesojas arī Alvja Hermaņa "Soņa", kā arī rafinētais mūsdienu politiskais teātris no Berlīnes "Deutsches Theater" - Dimitera Gotševa režisētie "Persi", kas vācu teātra žurnāla "Theater Heute" kritiķu aptaujā tika atzīti par gada labāko iestudējumu vācvalodīgā teātra telpā.

Lasiet vairāk: www.bitef.rs

Raksts tapis sadarbībā ar: ANOTHERTRAVELGUIDE.COM

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja