Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Baltās lauvas buča

Rīgas cirkā skatāma jaunā programma Baltās lauvas un baltie tīģeri

Rīgas cirka arēnā, kur aiz tērauda sieta rit izrādes mēģinājums, mūzikas fonā skan divu lauvu un sešu tīģeru rēcieni. Izklausās un izskatās ekstrēmi! Ar šiem dzīvniekiem jau piekto gadu strādā rumāņu dresētājs Stefans Plešoanu. Visu, ko viņš saviem mīluļiem — lauvām, Usūrijas un Bengālijas tīģeriem — ir iemācījis, publika var novērtēt Rīgas cirkā no šīs nedēļas nogales vismaz līdz novembrim. Ja rīdziniekiem redzētais iepatiksies, tad izrādes turpināsies. Piemēram, Maskavas Lielajā cirkā Stefans, kurš par savu programmu saņēmis vairākas starptautiskas balvas, iecerēto divu mēnešu vietā nostrādājis vienpadsmit.

Dresētājs nenoliedz: tas, ko viņš dara, ir bīstami. Lauvas un tīģeri brīvā dabā nesadzīvo, tāpēc arī atrasties arēnā blakus viņiem nepatīk. Visniknākais esot baltais tīģeris, kurš lauvas diez kā neciešot. Savukārt lauvam griboties justies kā karalim. Tomēr Stefans ir viens no retajiem dresētājiem, kurš šādu priekšnesumu iestudējis, — viņaprāt, ar pacietību, loģiku un mīlestību dzīvniekam var iemācīt ļoti daudz, arī sadzīvošanu. "Kas ir ekstrēmākais, ko es daru izrādes laikā? Laikam jau mana bučošanās ar lauvu," rumānis smejas, kad nodemonstrējis, kā tas notiek. Iespaidīgi!

Stāstot par savu darbu, viņš uzsver: sist dzīvnieku nedrīkst, un to nedara neviens dresētājs. Protams, ja dzīvnieks izdarījis kaut ko sliktu vai blēņojas, viņam ir jāliek saprast, ka tā rīkoties nedrīkst. "Tādēļ izmantoju loģiku un psiholoģiju — tie ir mani galvenie ieroči. Kad darbojos arēnā, tiek izmantoti arī citi palīglīdzekļi — ja nu, nedod dievs, dzīvnieki satrakojas un nākas viņus savaldīt. Savukārt par labi izpildītu priekšnesumu dzīvnieks saņem atalgojumu — kādu kārumu." Tā kā dresētājs pats sverot apmēram astoņdesmit kilogramu, bet lauva — aptuveni 350, līdzvērtīga cīņa diez vai sanāks. "Ja tu dzīvniekus nemīli, tad ar viņiem strādāt nemaz nedrīkst. Man dzīvnieki patīk, un es ar dresēšanu nodarbojos jau gadus divdesmit." Dresētājs atgādina, ka nevienā brīdī viņš plēsoņām īsti nedrīkst pagriezt muguru, turklāt visu laiku ar acs kaktiņu ir jāredz, ko katrs no viņiem grasās darīt.

Vēl uz Rīgu Stefans Plešoanu atvedis gepardu, kamieļus un piecus zirgus, to vidū arī frīzu šķirnes pārstāvjus, kuri mūsu cirkā neesot redzēti četrdesmit gadu. Viss viņa raibais dzīvnieku pulks pirms izrādēm tiks saposts, bet lauvām pat nāksies kārtīgi nomazgāties, lai karaliskie dzīvnieki būtu koši balti — kā jau īstiem albīniem, kuri nebrīvē sastopami ļoti reti, pieklājas. Izrādē skatītājus priecēs arī gaisa vingrotāji, ekvilibristi un klauni.

Izrāde

Programma Baltās lauvas un baltie tīģeri


Rīgas cirkā 26., 27.IX plkst.12 un 15; 2.X plkst.18; 3., 4.X plkst.12 un 15

Biļetes Rīgas cirka un Biļešu servisa kasēs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja