Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jaunās grāmatas

Letonika. Otrais kongress. Latviešu literatūras procesi un personības

Latvijas Universitāte, Literatūras, folkloras un mākslas institūts, 2008


Izdevums apkopo Letonikas kongresā Latviešu literatūras procesi un personības nolasītos referātus. Līdz publicēšanas brīdim tie ir pārlūkoti un papildināti. "Var jautāt: vai tad latviešu literatūras vēsture nav vēl pētīta? Atbildi meklējot, nāk prātā jautājums par Rīgu, kas nekad nav un nebūs gatava, un tāpat ir ar literatūras vēsturi: iet laiks, pētniecībā ienāk jauni zinātnieki un atklāj, cik daudz vēl neizpētītu un neizzinātu problēmu," ievadā raksta Viktors Hausmanis. Izdevumā apkopoti Paula Daijas, Zigrīdas Frīdes, Veras Vāveres, Kristīnes Gendertes, Ievas E.Kalniņas, Ievas Kalniņas, Viktora Hausmaņa, Raimonda Prieža, Evas Eglājas-Kristones, Benedikta Kalnača, Litas Silovas, Ingunas Daukstes-Silasproģes un Gundegas Grīnumas pētījumi.

***

Keita Atkinsone. Kur ir, tur rodas

Zvaigzne ABC, 2008


"Meistarīgas autores sarūpētas literārās dzīres," romānu komentē Daily Express. Tulkotāja Silvija Brice: "Patiess prieks lasīt, vēl jo lielāks prieks — tulkot, jo katrā lappusē spējas izaicinājums. Romāna varoņi ir dzīvi cilvēki — pat tie, kuri jau ir miruši. Asprātība mijas ar smeldzi, bailes ar smiekliem, nolemtība uzdod jautājumus. Atkinsone lieliski prot rīkoties ar valodu, un viņai ir ko teikt." Ir vasara, Edinburgā risinās slavenais festivāls. Ļaudis, kas stāv rindā uz dienas izrādi, kļūst par aculieciniekiem automašīnu sadursmei un kautiņam, kurš maina dzīvi visiem, kas tajā iejaukti.

***

Mario Vargass Ljosa. Pilsēta un suņi

Zvaigzne ABC, 2008


Mario Vargass Ljosa, dēvēts par vienu no ievērojamākajiem mūsdienu latīņamerikāņu rakstniekiem, romānā Pilsēta un suņi aprakstījis pieredzi, ko pats guvis, mācoties Leonsio Prado militārajā skolā. "Gūtās atziņas ir ciešanu pilnas, bet sniedz savādu veldzējumu, jo kā tāla atbalss skan atklāsme — vienmēr uzvar taisnība. Ikviena romāna lappuse ir kā cīņa starp autoru un lasītāju, jo otrajam ik brīdi ir iespēja saistīt lasīto ar savu dzīvi," — tā Readers Words.

***

Amēlija Notomba. Merkurs

Zvaigzne ABC, 2008


Beļģu rakstniece Amēlija Notomba, kas dzimusi Japānā 1967.gadā, pati sevi šķelmīgi saukā par grafomāni, radījusi rindu darbu, kuri izraisījuši lasītājos riebumu vai dievināšanu. Rakstniece atzīst, ka rakstīšana viņai nenozīmē estētisku vai didaktisku projektu, vēlēšanos nodot vēstījumu vai nopelnīt naudu. Rakstīšana viņai palīdzot saglabāt psihisko līdzsvaru, tāpēc Notomba katru dienu raksta vismaz pāris stundu. Sižeta aizmetnis — sala. Vecs vīrs un jauna meitene dzīvo uz tās pilnīgā atšķirtībā no ārpasaules. Kādā jaukā dienā vecais vīrs uzaicina medmāsu, lai viņa palīdzētu meitenei atveseļoties.

***

Fiona Vata, Anna Milborna, Rouzija Dikensa. Lielā zīmēšanas grāmata

Zvaigzne ABC, 2008


Vai zīmēt var iemācīties? Šīs grāmatas autori piedāvā soli pa solim, piedāvājot viegli uztveramus zīmējumus, mācīties zīmēt cilvēkus, dzīvniekus, ēkas, kā arī karikatūras. Lielā zīmēšanas grāmata skaidro, kas ir ēnošana, pretskats, perspektīva, sniedz arī ieskatu plašajā zīmēšanas materiālu klāstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja