Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KDi iesaka: Aizkustinošs asaru avots

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Aizkustinošs asaru avots

Viens no interesantākajiem Cēsu Mākslas festivāla notikumiem ir mūsdienu Argentīnas komponista Osvaldo Golihova operas Ainadamar iestudējums, kuru veido diriģents Andris Poga un režisors Viesturs Kairišs. Ainadamar (no arābu valodas – asaru avots) vēsta par spāņu rakstnieka un dramaturga Federiko Garsijas Lorkas attiecībām ar katalāņu aktrisi Margaritu Širgu. Osvaldo Golihovs radījis spāniskiem ritmiem, flamenko melodijām, arābu vinjetēm un ebreju motīviem bagātu un dziļi aizkustinošu meistardarbu. Lorkas loma komponēta mecosoprāna balsij, Cēsīs to atveidos spāniete Marina Pardo. Kopā ar viesmāksliniekiem uzstāsies pašmāju dziedātāji, Latvijas Radio kora solistes un Liepājas simfoniskais orķestris.

Ainadamar

Cēsu pils parkā 5.VIII plkst. 21.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 16–28

***

 

Kaisle bez robežām

Sestdien, 5. augustā, Dzintaru koncertzālē uzstāsies latviešu soprāns Kristīne Opolais un čehu tenors Pāvels Černohs. Pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pults stāsies itāļu diriģents Sesto Kvatrīni. Koncerta pirmajā daļā skanēs Džakomo Pučīni mūzika. Otrajā daļā solisti vedīs klausītājus spilgtā muzikālā piedzīvojumā ar Pētera Čaikovska, Mihaila Gļinkas, Žorža Bizē un Franča fon Supē darbiem.

Kristīne Opolais

Dzintaru koncertzālē 5.VIII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–150

***

 

Kailums

Trešdien, 9. augustā, festivāla Sunset piedāvātajā koncertsērijā Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies Jaunzēlandes grupa The Naked and Famous. Oklendas kvintets izpilda aizraujošu popmūziku ar 80. gadu postpanka un elektroroka iezīmēm.

The Naked and Famous

Siguldas pilsdrupu estrādē 9.VIII plkst. 19.30

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 29–35

***

 

Paradīzes vasara

No 9. līdz 13. augustam Dzintaru koncertzālē notiks 13. mūzikas festivāls Summertime – aicina Inese Galante. Atklāšanas koncerts 9. augustā būs veltīts mīlas duetiem visā to emocionālajā krāšņumā soprāna Ineses Galantes un viņas uzticamo partneru – basbaritona Egila Siliņa un kontrtenora Sergeja Jēgera – izpildījumā. Dziedātājiem uz skatuves pievienosies pianists Andrejs Osokins.

Summertime

Dzintaru koncertzālē 9.–13.VIII

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–100

festivalsummertime.com

***

 

Kustība brīvdabā 

Svētdien, 6. augustā, Dzintaru koncertzālē notiks 18. festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā, kura programmu veido Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis. Uzstāsies spāņu, kanādiešu, armēņu un kazahu mākslinieki. Programmā īpašas uzmanības vērti ir pasaulslaveno horeogrāfu Džona Neimeiera un Džona Kranko darbi, kurus Latvijā var redzēt ļoti reti. Baleta vakars iepazīstinās arī ar Latvijas horeogrāfu Raimonda Martinova un Antona Freimana jaunākajām idejām un pašmāju dejotāju sasniegumiem klasisku lomu interpretācijā. Dejos Elza Leimane, Jolanta Lubēja, Jūlija Brauere, Arturs Sokolovs, Kārlis Cīrulis un citi.

Baleta festivāls

Dzintaru koncertzālē 6.VIII plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–30

***

 

Lelles skatlogā

Māksla. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā būs skatāma izstāde Bērnu pasaule. 18.–20. gadsimts no modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva un Latvijas muzeju kolekcijām. Tajā tiks eksponēti bērnu apģērbi un aksesuāri. Izstāde atgādinās arī par universālveikala Bērnu pasaule skatlogā sen redzētajām kustīgo leļļu grupām, kuras darinājis mākslinieks Adrians Pabians, – varēs aplūkot viņa skices, fotogrāfijas un rotaļlietas.

Izstāde

Bērnu pasaule. 18.–20. gadsimts

DMDM 3.VIII –1.X

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja