Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Ceļojums no baroka līdz mūsdienām

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Ceļojums no baroka līdz mūsdienām

Piektdien, 22. septembrī, kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā atklās savu 12. sezonu un piedāvās ceļojumu no baroka laikmeta līdz mūsdienām. Skanēs Fēliksa Mendelszona liriski krāšņais Vijoļkoncerts, kurā solo spēlēs pasaulē pieprasītais vijolnieks Vadims Gluzmans. Viņš ir viens no ievērojamā pedagoga Romāna Šnē audzēkņiem. Dzimis Ukrainā, bērnību pavadījis Rīgā, Vadims Gluzmans kopš 1990. gada dzīvo Izraēlā. 22. septembra vakarā viņš satiksies uz skatuves ar vēl vienu Romāna Šnē audzēkni – Annu Smilgu. Kopā viņi izpildīs Johana Sebastiāna Baha Koncertu divām vijolēm. Vēl programmā – Jozefa Haidna 86. simfonija un Sinfonietta Rīga sezonas atklāšanai komponētais Andra Dzenīša opuss Euphoria.

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 22.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–18

***

 

Losandželosas skaņa

Rīgā un Ventspilī uzstāsies neatkarīgās popmūzikas dziedātāja Nite Jewel no Losandželosas. Māksliniece, kuras īstais vārds ir Ramona Gonsalesa, pārstāv jauno indīpopa dziesminieču vilni. Viņas domubiedres ir Džūlija Holtere, Zola Jesus, Lorela Heilo un Džūliana Bārvika. Nite Jewel iedvesmas avotu vidū ir gan popdīvas Dženeta Džeksone un Meraija Kerija, gan eksperimentālais duets Autechre.

Nite Jewel

Klubā One One Rīgā 22.IX plkst. 21; teātra namā Jūras vārti Ventspilī 23.IX plkst. 21

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 5,50–7

***

 

Cirks

Pasaulslavenā Kanādas cirka trupa Cirque du Soleil līdz 24. septembrim Arēnā Rīga piedāvās izrādi Varekai. Tas ir viens no klasiskajiem Saules cirka šoviem, kurā saplūst dramatiskā un akrobātiskā māksla.

Cirque du Soleil

Šovs Varekai Arēnā Rīga 21., 22.IX plkst. 19, 23.IX plkst. 15 un 19, 24.IX plkst. 13 un 17

Biļetes www.cds-show.lv EUR 35–85

***

 

Mūžīgā gaisma

Nedēļas nogalē Jūrmalā notiks 2. Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss, kurā startēs 12 kolektīvu no Īrijas, Somijas, Slovēnijas, Zviedrijas, Čehijas, Krievijas, Igaunijas un Latvijas. Projekta idejas autors un mākslinieciskais vadītājs ir diriģents Jānis Ozols. Konkursa obligātā skaņdarba autors ir Ēriks Ešenvalds, kurš speciāli šim notikumam sacerējis opusu Lux aeterna.

Konkurss

Dzintaru koncertzālē 22.–24.IX

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–12

www.balticchoir.com

***

 

Vienā elpas vilcienā 

Krievijas režisors Sergejs Ščipicins Valmieras teātra Apaļajā zālē iestudējis Aleksandra Puškina triloģiju Mazās traģēdijas. Tajā režisors ataino dzīvi kā nepārtrauktu ceļojumu: eksistence ir brīnums, kas jāpiedzīvo pilnvērtīgi ar visām tajā esošajām kaislībām, taču ir viens nosacījums – tam visam būs dots ļoti maz laika. Sergejs Ščipicins atgādina, ka Puškins sarakstīja šīs trīs viencēliena lugas vienā elpas vilcienā. Izrādē nozīmīga loma būs dejai un mūzikai. Iestudējumā piedalīsies Kārlis Arnolds Avots, Elīna Dambe, Dace Everss, Kārlis Freimanis, Rihards Jakovels, Eduards Johansons, Mārtiņš Meiers, Arnolds Osis, Krišjānis Salmiņš un Elīna Vāne.

Mazās traģēdijas

Valmieras teātrī 22., 23.IX plkst. 18.30, 24.IX plkst. 13.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

 

Bez puišiem nevar

Režisors Dmitrijs Petrenko Dailes teātra Mazajā zālē iestudējis Ellas Hiksonas lugu Zēni. Benijs, Maks, Timps un Kems ir labi pavadījuši laiku. Eksāmeni ir garām, puišiem ir jāiesoļo pieaugušo dzīvē. Izrāde atgādina, ka jaunība var būt sāpīga un smiekli – nežēlīgi. Varoņus gaida beigu sākums, taču priekšā vēl ir ellīga ballīte. Lomās: Niklāvs Kurpnieks, Gints Andžāns, Artūrs Dīcis un Mārtiņš Počs.

Zēni

Dailes teātrī 22.IX plkst. 19, 30.IX plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 16–18

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja