Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Laiks mīlestībai un sportam

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Laiks mīlestībai un sportam 

Orķestris Rīga un diriģents Valdis Butāns aicina uz koncertu Mīmu olimpiskā mīla, kas būs veltīts gan Valentīndienai, gan olimpiskajām spēlēm Phjončhanā. Dziesmas par mīlestību un sportu dziedās Dināra Rudāne un Daumants Kalniņš. Programmā iekļautas kompozīcijas That’s Amore, Love and Marriage, Feeling Good Daumanta Kalniņa sniegumā un I Will Always Love You, Cry Me a River, My Funny Valentine un Jāņa Sildega Hokejs! Dināras Rudānes interpretācijā. Duetā Daumants un Dināra izpildīs hitus Somethin’ Stupid un You Raise Me Up, kā arī Fredija Merkurija komponēto veltījumu 1992. gada olimpiādei Barcelona. Skanēs arī Džona Viljamsa Olimpiskās fanfaras. Koncertu kuplinās ansambļa Rīgas pantomīma dalībnieki, kuri veidos teatrāli muzikālu kompozīciju par sporta un mīlestības tēmu. 

Orķestris Rīga

Lielajā ģildē 11.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25 

***

 

Vīnes klasika

Piektdien, 9. februārī, festivāla Vīnes klasika atklāšanā Lielajā ģildē skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms. To izpildīs soprāns Laura Teivāne, mecosoprāns Laura Grecka, tenors Raimonds Bramanis, baritons Rihards Millers, Rīgas Doma zēnu koris un orķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā. Festivāls turpināsies līdz 24. februārim, solistu vidū būs vijolniece Eva Bindere, čelliste Kristīne Blaumane, pianisti Reinis Zariņš, Antons Ļahovskis un Kristians Bezeidenhauts.

Koncerts

Lielajā ģildē 9.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30 

***

 

Šovs

Nākamajā trešdienā, 14. februārī, Arēnā Rīga dziedātājs Dons koncertā Pa ceļam svinēs albuma Namiņš. Kaste. Vārdi iznākšanu. Savukārt aprīlī un maijā viņš dosies Latvijas turnejā un uzstāsies Ventspilī, Valmierā, Liepājā, Cēsīs un Rēzeknē.

Dons

Arēnā Rīga 14.II plkst. 20

Biļetes ekase.lv EUR 20–40

***

 

Dzeja pusgaismā

Dziedātāja Linda Leen un ģitārists Rihards Lībietis apvienojušies akustiskā koncertprogrammā Introversijas. Tajā skanēs Lindas dziesmas un to atdzejojumu lasījumi no viņas jaunākā albuma Digital Church un iepriekšējiem diskiem Chameleon, Divi. Labākie dueti, Let’s Go Insane, latviešu tautas mūzikas un operu fragmentu interpretācijas, kā arī Riharda Lībieša instrumentālie skaņdarbi ģitārai.

Linda Leen

K. K. fon Stricka villā Rīgā 14.II, Valmierā 16.II, Siguldā 17.II

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EU R 15–25

***

 

Baltijas talanti

Divos koncertos Latvijā uzstāsies Baltijas Akadēmiju orķestris. Tajā apvienojušies jaunie mūziķi no Latvijas Mūzikas akadēmijas, Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas un Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas. Orķestra māksliniecisko vadību uzņēmies igauņu maestro Kristjans Jervi sadarbībā ar kolēģiem – Gunti Kuzmu no Latvijas un Modestu Barkausku no Lietuvas. Koncertu Cēsīs 10. februārī diriģēs Kristjans Jervi, un tajā skanēs Arvo Perta, Pētera Vaska, Modesta Musorgska un Edvarda Elgara mūzika. 11. februārī Rēzeknē orķestris uzstāsies Gunta Kuzmas vadībā un piedāvās Mikaloja Konstantīna Čurļoņa, Pētera Vaska, Pētera Čaikovska un Edvarda Elgara opusus.

Koncerts

Koncertzālē Cēsis 10.II plkst. 19.

Latgales vēstniecībā Gors 11.II plkst. 16

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EU R 5–15

***

 

Neviens nemirs

Sestdien, 10. februārī, kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Ņujorkas Metropolitēna operas tiks demonstrēta Gaetāno Doniceti melodrāma Mīlas dzēriens. Adīnu tēlos Dienvidāfrikas soprāns Pritija Jende, kura karjeras sākumā regulāri uzstājās koncertos Latvijas Nacionālajā operā. Pašlaik viņa dzied labākajos teātros pasaulē. Pritijas Jendes partneris Mīlas dzērienā būs tenors Metjū Polencāni.

Mīlas dzēriens

Kino Citadele 10.II plkst. 19

Biļetes EUR 23

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja