Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

KDi iesaka: Mēs ietekmējam sapņus

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Mēs ietekmējam sapņus

29. martā un 6. aprīlī Rīgā notiks vertikālās dejas, mūzikas un videomākslas projekta Kvēldiegs pirmizrāde. To veidojuši mūziķis Mārcis Auziņš, dejotāja un horeogrāfe Liene Grava, vertikālās dejas horeogrāfe Agnese Vanaga, laikmetīgās dejas horeogrāfs Dmitrijs Gaitjukevičs, scenārists Artūrs Dīcis un videomākslinieks Mārtiņš Dāboliņš. Izrādes tēma ir Latvijā maz zināmā un apspriestā apzināto sapņu pasaule. Apzinātā sapņošana ir miega stāvoklis, kurā cilvēks apzinās, ka sapņo, un var ietekmēt sapņa gaitu. "Šī ir tehniski sarežģīta izrāde, kurā dažādi mākslas žanri papildina cits citu. Vertikālā jeb gaisa deja ir cirka disciplīna, kurā pazūd gravitācijas robežas. To paspilgtinās konkrētajā izrādes brīdī radītā video ilūzija par trīsdimensionālu vidi," stāsta izrādes soliste un idejas autore Liene Grava.

Kvēldiegs

RISEBA Arhitektūras un mediju centra H2O6 Aisteres zālē 29.III , 6.IV plkst. 20

Biļetes eKase.lv EUR 26 

***

 

Zvaigznes ārija 

Nākamajā pirmdienā, 2. aprīlī, Latvijas Nacionālajā operā (LNO) uzstāsies soprāns Hibla Gerzmava – viena no pieprasītākajām Krievijas dziedātājām pasaulē. Viņa uzstājas Londonas Karaliskajā operā, Ņujorkas Metropolitēna operā, Vīnes Valsts operā, Parīzes operā un Milānas Teatro alla Scala. Koncertā Rīgā itāļu diriģenta Fabio Mastrandželo vadībā skanēs ārijas un ainas no Džuzepes Verdi, Gaetāno Doniceti un Džakomo Pučīni operām.

Hibla Gerzmava

LNO 2.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 60–200

***

 

Bahs 

30. martā Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā skanēs Johana Sebastiāna Baha Jāņa pasija. To izpildīs Rīgas kamerkoris Ave Sol, Vidzemes kamerorķestris, solisti Mārtiņš Zvīgulis, Aija Veismane-Garkeviča, Laura Grecka un Rihards Millers. Diriģents Andris Veismanis.

Jāņa pasija

Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā 30.III plkst. 19

Ieeja bez maksas

***

Rekviēma laiks

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un tā mākslinieciskais vadītājs Andris Poga Rīgā un Rēzeknē piedāvās garīgās mūzikas programmu, kuras centrā būs franču komponista Gabriela Forē Rekviēms. Solo dziedās latviešu soprāns Gunta Gelgote un vācu baritons Johanness Helds. Skanēs arī Volfganga Amadeja Mocarta un Johana Sebastiāna Baha opusi. Koncertā piedalīsies Latvijas Radio koris.

LNSO

Lielajā ģildē 29.III plkst. 19, Latgales vēstniecībā Gors 31.III plkst. 18.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–45

***

 

Mocarts bez maskas

Orķestra Rīga rīkotajā festivālā Windstream Lielajā piektdienā, 30. martā, skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms. Pie orķestra Rīga diriģenta pults debitēs Jānis Ozols. Atskaņojumā piedalīsies divi viņa vadītie kori – Babītes novada koris Maska un Garkalnes novada koris Pa Saulei. Solistu kvartetā būs Jolanta Strikaite-Lapiņa, Ieva Parša, Raimonds Bramanis un Rihards Mačanovskis. Rekviēms skanēs franču komponista Dezirē Dondeina pārlikumā simfoniskajam pūtēju orķestrim. Mocarta partitūrai viņš piegājis ar lielu pietāti: nemainītas ir solistu un kora balsis, tikai stīgu instrumentu partijas ir pārliktas pūšaminstrumentiem, tādējādi Mocarta mūzika iegūst ērģelēm līdzīgu skanējumu.

Orķestris Rīga

Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 30.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–15

***

 

Lielajā piektdienā, 30. martā, jauniešu koris Kamēr… un diriģents Jānis Liepiņš aicina uz latviešu sakrālās mūzikas koncertu Dzintaru koncertzālē. Kopā ar soprānu Lauru Teivāni, ērģelnieci Rutu Kaprāni un vijolnieku Konstantīnu Paturski koris izpildīs Pētera Vaska, Georga Pelēča, Pētera Plakida, Artura Maskata, Ērika Ešenvalda, Zigmara Liepiņa un Jāņa Lūsēna garīgās mūzikas opusus.

Koris Kamēr...

Dzintaru koncertzālē 30.III plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja