Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

KDi iesaka: Pavedinātājs šoreiz nedziedās

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Pavedinātājs šoreiz nedziedās

Piektdien, 10. novembrī, Latvijas Nacionālajā operā notiks baleta Dons Žuans pirmizrāde. To veidojis kubiešu izcelsmes horeogrāfs Hulio Arosarena sadarbībā ar dramaturģi Valentīnu Turku, kura Latvijas skatītājiem ir pazīstama kā baleta Romeo un Džuljeta horeogrāfe. Izrāde tiek pieteikta kā jutekliski izsmalcināts un provokatīvs darbs neobaroka stilistikā, kas ļaus ielūkoties siržu lauzēja zemapziņas spoguļos. Skanēs Mocarta un Šopēna mūzika. Iestudējumā piedalīsies labākie Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki. Titullomu atveidos Arturs Sokolovs un Raimonds Martinovs. Izrādes muzikālais vadītājs – Mārtiņš Ozoliņš. Labi pazīstamajiem operas Dons Žuans tēliem baletā pievienosies Astoņas tumšas ēnas un ar diženu skaistumu apveltītā Viņa no citas pasaules.

Dons Žuans

LNO 10., 11.XI plkst. 19, 23.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–65

***

 

Spānijas ceļojums

Šodien galerijā Māksla XO tiks atklāta Ivara Heinrihsona personālizstāde Kods. Tā ir daļa no gleznotāja ceļojošās izstādes projekta Spānijā 2018. gadā; tas sāksies 4. februārī Kampo de Kriptanā. Projektu veido trīs ekspozīcijas Cīņa ar dzirnavām, Spānijas zīmes un Kods, kas reflektē par spāņu kultūras ietekmi uz Ivaru Heinrihsonu. Zirgiem veltītā izstāde Kods, kura tagad būs skatāma Rīgā, no 3. maija viesosies Spānijas abstraktās mākslas muzejā Kvenkā.

Ivars Heinrihsons

Izstāde Kods

Galerijā Māksla XO līdz 5.XII

***

 

Skan!

Līdz 25. novembrim Rīgā notiks 32. mūzikas un mākslas festivāls Bildes. 9. un 10. novembrī, Spīķeru koncertzālē varēs novērtēt sevi jau pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektus. 14. novembrī Mūzikas namā Daile skanēs blūza koncerts.

Festivāls Bildes

Rīgā līdz 25.XI

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15 www.bildes.lv

***

 

Semestra sākums

Piektdien, 10. novembrī, Mūzikas namā Daile notiks repera Ozola un sintpopa dueta Tehnikums koncerts, kurā mākslinieki prezentēs kopīgi ierakstīto albumu Semestris. Tajā meistarīgi ir apvienots hiphops un sintpops. Projekts pārsteidz ar skanējumu, melodiskumu, koncepciju, vizuālo risinājumu, kā arī veselīgu ironiju un precīzi ieturētu stilu. Ievērības cienīgs notikums pašmāju popmūzikā.

Ozols & Tehnikums

Mūzikas namā Daile 10.XI plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 10 www.semestris.lv

***

 

Laikmeta caurvējā

Iedvesmojoties no Andra Bergmaņa, Andžila Remesa, Ērika Hānberga un Ulda Brieža darbiem, režisors Valdis Lūriņš Liepājas teātrī iestudējis muzikālo izrādi Esi sveicināta, bohēma!. Tajā savīsies stāsti par laiku un Latviju XX gadsimta 70. un 80. gados. Izrāde ļaus ielūkoties Liepājas un Rīgas bohēmiskajās vietās, kur laikmeta caurvējā varēja saspiesties fiziski un garīgi kopā, lai salīdzinātu savas dvēseles temperatūru. Iestudējumā piedalīsies Edgars Ozoliņš, Edgars Pujāts, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Pēteris Lapiņš, Agnese Jēkabsone, Karīna Tatarinova, Sigita Jevgļevska.

Esi sveicināta, bohēma!

Liepājas teātrī 11., 12.XI plkst. 18, 14.XI plkst. 19, 26.XI plkst. 15.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–17

***

 

Upuris un bende

Žaņa Lipkes muzejā notiks izrāde Persiešu valodas stundas, kuru pēc paša sarakstītas lugas iestudējis krievu dramaturgs un režisors Genadijs Ostrovskis. Holokausta drāmas pamatā ir izdomāta epizode no Drogobičas geto nošautā ebreju izcelsmes poļu rakstnieka un mākslinieka Bruno Šulca dzīves. Lomās: Elita Kļaviņa, Rihards Lepers, Marija Daņiļuka, Jolanta Strikaite-Lapiņa.

Persiešu valodas stundas

Žaņa Lipkes muzejā 10., 12., 13., 27.XI plkst. 19 (latviešu valodā), 17., 19., 20.XI plkst. 19 (krievu valodā).

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 12–15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja