Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

KDi iesaka: Randiņa vietu mainīt nedrīkst

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Randiņa vietu mainīt nedrīkst 

Laima Vaikule ar ietekmīgu atbalstītāju grupu jau ceturto gadu cenšas aizpildīt nišu, kas atbrīvojās pēc konkursa Jaunais vilnis aiziešanas no Dzintaru koncertzāles. Festivāls Laima. Rendezvous. Jūrmala notiks no 19. līdz 22. jūlijam un četrus vakarus iepriecinās postpadomju estrādes cienītājus ar repertuāru, kas viņiem vislabāk patīk. Dažādu paaudžu popzvaigznēm no Krievijas, Baltijas, Ukrainas un Gruzijas pievienosies itāļu soulmūzikas un džeza dziedātājs Mario Bjondi (19. jūlijā), pašmāju akordeoniste Ksenija Sidorova (21. jūlijā) un krievu soprāns Hibla Gerzmava (22. jūlijā). Festivālā pirmo reizi uzstāsies krievu rokmūzikas klasiķis, grupas Mašina vremeņi līderis Andrejs Makarevičs (20. jūlijā). Uz skatuves kāps tādi mūsdienu varoņi kā Filips Kirkorovs, Lauris Reiniks, Intars Busulis un Markus Riva.

Laima. Rendezvous. Jūrmala

Dzintaru koncertzālē 19.–22.VII plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 40–300

***

 

Mīlas uguņošana 

Mūzikas festivālu Šalc noslēgs programma Salut d’amour, kura skanēs Ventspilī, Liepājā un Cēsīs. Festivāla orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā (diriģents Karels Marks Šišons veselības apstākļu dēļ koncertos nepiedalīsies)  atskaņos Riharda Vāgnera operas Rienci uvertīru un mūziku no Sergeja Prokofjeva baleta Romeo un Džuljeta. Soprāns Marina Rebeka dziedās Elizabetes āriju Dich, teure Halle no Vāgnera Tanheizera, Vēstules skatu no Pētera Čaikovska Jevgeņija Oņegina un Jāņa Mediņa Āriju no Trešās orķestra svītas.

Koncerts

Ventspils Teātra namā Jūras vārti 19.VII plkst. 19,

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 20.VII plkst. 19,

Cēsu pils parkā 22.VII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–45

***

 

Brīnumi 

No 19. līdz 22. jūlijam Lucavsalā notiks 12. Starptautiskais bērnu un jaunatnes cirka festivāls Brīnumu pilna pasaule, kas pulcēs ap 80 jauno mākslinieku (vecumā no 6 līdz 25 gadiem) no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas un Šveices.

Cirka festivāls

Cirka teltī Lucavsalā 19.–22.VII

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–15

***

 

Džezs pāri malām

Nepalaidiet garām Saulkrastu Džeza festivāla koncertus. Šovakar uzstāsies basa spēles virtuoza Ehuda Etuna trio (Izraēla), ģitārists un basists Miki Birta ar grupu (Ungārija) un Atom (Latvija). Rīt spēlēs Syncope (Latvija), Gin’Gas (Lietuva), Latvijas Mūzikas akadēmijas un Rīgas Doma Kora skolas bigbends. Sestdien – Jazzatomy (Latvija), Laboratorium (Polija) un Armēnijas Valsts džeza orķestris.

Koncerti

Atpūtas centrā Minhauzena Unda Saulkrastos 19.–21.VII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

 

Pieci silti vakari

No 24. līdz 28. jūlijam Dzintaru koncertzālē notiks ceturtais Jūrmalas festivāls. Tas piedāvās piecus koncertus un Latvijas simtgadei veltītu programmu. Atklāšanas koncertā 24. jūlijā uzstāsies soprāns Kristīne Opolais, akordeoniste Ksenija Sidorova, baritons Kalvis Kalniņš, ģitārists Miks Akots, vijolnieki Vineta Sareika un Daniils Bulajevs. Viņi muzicēs ar Latvijas simtgades jauniešu simfonisko orķestri, kuru diriģēs Ainārs Rubiķis. 25. jūlijā Dzintaru koncertzāles mazajā zālē notiks akordeonistes Ksenijas Sidorovas un mandolīnas virtuoza Avi Avitala koncerts, skanēs Pjotra Londonova, Sergeja Rahmaņinova, Astora Pjacollas, Alfrēda Šnitkes, Morica Moškovska un citu autoru darbi.

Jūrmalas festivāls

Dzintaru koncertzālē 24.–28.VII plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–50 

***

 

Laiks sist skārda bungas

Sestdien, 21. jūlijā, savā dzimtajā Jelgavā grupa Prāta vētra atklās Skārda bungu tūri, kas ir veltīta pavasarī iznākušajam albumam Par to zēnu, kas sit skārda bungas. Kopumā Latvijā vasarā notiks pieci brīvdabas koncerti: sist skārda bungas varēs arī Dīvaliņa pļavās Valmierā 28. jūlijā, Reņķa dārzā Ventspilī 3. augustā, stadionā Lokomotīve Daugavpilī 11. augustā un Mežaparka Lielajā estrādē 17. augustā.

Prāta vētra

Jelgavā (Lielupes pļavā pretī Jelgavas pilij) 21.VII plkst. 20

Biļetes ekase.lv EUR 25–40

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja