Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

KDi iesaka: Trenētas domas klātesamība

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Trenētas domas klātesamība

No 7. oktobra līdz 19. novembrim Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) notiks laikmetīgās mākslas izstāde Nosaukumam nav nozīmes, kurā apkopoti 32 pašmāju mākslinieku jaundarbi. Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītā izstāde ir pieturvieta ceļā uz mecenātu līdzfinansēto Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi. Ekspozīcijas idejas autori ir mākslinieki Ojārs Pētersons, Līga Marcinkeviča un Maija Kurševa. Izstādes dalībniekus vieno domāšanas veids, izglītība un sadarbība vairāku gadu garumā. Viņi visi studējuši Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā pie profesora Ojāra Pētersona. Viņu darbus var raksturot kā asprātīgus, ironiskus un noteikti jēgpilnus, tiem piemīt trenētas domas klātesamība.

Izstāde

Nosaukumam nav nozīmes

LNMM 7.X–19.XI

***

 

Mistiķe no Igaunijas

Cēsīs uzstāsies viena no Eiropā pieprasītākajām igauņu laikmetīgās mūzikas pārstāvēm – vijolniece un dziedātāja Mārja Nūta. Viņa kāps uz skatuves kopā ar dīdžeju un elektroniskās mūzikas komponistu Hendriku Kaljujervi. Mārja Nūta apvieno igauņu tradicionālās dziesmas ar elektroniku, veidojot mītisku skaņas telpu, kurā minimālisms, improvizācija un eksperimentālā mūzika sastopas ar pirmskara Eiropas ciemu melodijām.

Mārja Nūta

Koncertzālē Cēsis 8.X plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

 

Šedevrs

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) izglītības ciklā Koncertsarunas ar Goran Gora skanēs Sergeja Rahmaņinova Otrais klavierkoncerts, kuru spēlēs spožais pianists Reinis Zariņš. Pie LNSO diriģenta pults stāsies Andris Poga.

LNSO

Lielajā ģildē 5.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

 

Noktirne stīgām

Rudens kamermūzikas festivālu 5. oktobrī Dzintaru koncertzālē atklās Belcea Quartet no Londonas – jau vairāk nekā 20 gadu tas tiek uzskatīts par vienu no spilgtākajiem kvartetiem pasaulē. Programmā skanēs Vīnes klasiķa Jozefa Haidna stīgu kvartets, čehu romantiķa Antonīna Dvoržāka Amerikāņu kvartets un ungāru tautas mūzikā balstītais Ģērģa Ligeti agrīnais opuss Métamorphoses nocturnes.

Belcea Quartet

Dzintaru koncertzālē 5.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25

***

 

Bīstamās spēles 

Jaunais režisors Toms Treinis debitēs Dailes teātrī ar Edvarda Olbija attiecību drāmas Kam no Vilka kundzes bail? jauniestudējumu. Marta un Džordžs ir laulāts pāris, kurš spēlē bīstamas emocionālas spēles. Kad pēc viesībām viņiem uz dzērienu pievienojas otrs precēts pāris, izrādās, ka Martas un Džordža laulība ir uz sabrukuma robežas. Pazemojošos pārmetumos un agresīvā izsmieklā atklājas attiecību rūgtums un pieviltās cerības. Visiem kopā eksorcisma rituālā būs jāizdzen no sevis dziļi slēptie dēmoni. Lomās: Agnese Zeltiņa, Ivars Auziņš, Elīna Avotiņa un Andris Bulis. 

Kam no Vilka kundzes bail?

Dailes teātra Kamerzālē 10., 18.X plkst. 19; 28.X plkst. 18

Biļetes pārdotas 

***

 

Estrādes aristokrāts

Pirmdien, 9. oktobrī, Tallinas koncertzālē Nordea uzstāsies britu mūzikas ikona – grupas Roxy Music dibinātājs dziedātājs Braiens Ferijs. 72 gadus vecais klasiķis izpildīs gan Roxy Music kompozīcijas, gan sava jaunākā soloalbuma Avonmore dziesmas. Braiena Ferija karjera ilgst piecus gadu desmitus, un viņš ir viens no populārās kultūras elegantākajiem un izsmalcinātākajiem māksliniekiem.

Braiens Ferijs

Koncertzālē Nordea Tallinā 9.X plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 39,50–49,50

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja