Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Mis Latvija 2008 Ieva Lase izdaiļos Zirgu dienas Inčukalnā

Lai virsraksts jūs nemaldina: Zirgu dienas nav domātas tikai vīriešiem, kuri gatavi sestdien, auļojot uz zirga, cīnīties kaut līdz nāvei par kausu, ko saņems no pašas Mrs Universe 2009 rokām (skaistās dāmas no visas pasaules patlaban sabraukušas Rīgā, un iet vaļā cīniņš par kroni). Tā ir tikai viena no neskaitāmajām atrakcijām, kas sestdien un svētdien, 8. un 9.augustā, notiks Vislatvijas Zirgu dienās Inčukalnā.

Izklaide un sacensības

"Bērniem patiks brauciens ar ponijiem," skaidro smaidīgā, skaistā gaišmate Ieva Lase (21), kura Zirgu dienās vadīs Mrs Universe kausu. Tiem, kuri, ieraugot Ievu, gatavi uzreiz klupdami krizdami skriet uz startu, var silti ieteikt apdomāties: šķēršļu augstums, puiši, 120 centimetru!

Zirgu dienās būs foto, zīmējumu konkurss un, protams, dažāda sarežģītības līmeņa sacensības pieaugušajiem. Piemēram, amazoņu maršruts un dragreiss. Arī profesionāļu paraugdemonstrējumi.

Sports un emocijas

Pati Ieva jāt mācījusies jau kopš agras bērnības un šo sporta veidu patiesi mīl. Viss sācies ar nelielām muguras problēmām — Ievai ieteikts izmēģināt reitterapiju, proti, jāšanu ar zirgu. Problēmas beigušās, bet Ievas mīlestība pret zirgiem ne. Jāšanu viņa sauc par vienu no cilvēciskākajiem un skaistākajiem sporta veidiem. Ne tikai tāpēc, ka tā ir klasika. Atšķirībā no, piemēram, trenažiera, zirgs ir dzīvs. Ne tikai sportam, bet arī emocijām.

"Katrs nemaz nevar nodarboties ar šo sporta veidu," Ieva stāsta. Zirgs vispirms ir jāiepazīst. Ja nav kontakta, nesanāks arī eleganti jāt. Uz Inčukalnu šajā nedēļas nogalē Ieva aicina arī tos, kuri par sportošanu negrib ne dzirdēt un zirgu līdz šim redzējuši vien pa automašīnas logu vai televīzijā. "Interesanti ir kaut vai paskatīties," Ieva saka. Nodirnēt brīvdienas pie datora vai klubā paspēsiet vienmēr!

No iespējām neatteikšos!

Pašai Ievai dirnēšanai šogad laika nav bijis un arī nebūs. Jūnijā beidzās sesija Latvijas Universitātē, kur viņa studē starptautisko ekonomiku un komercdiplomātiju. Tikko viņa Latvijā sagaidījusi konkursa Mrs Universe finālistes, uzņēmusies gides lomu. Tagad Ieva iejutīsies konferansjē lomā Zirgu dienās, bet rudenī brauks uz konkursu Miss World 2009. Vai tālāk dīvas karjera televīzijā? Meitene sirsnīgi smejas: "No iespējām neatteikšos!" Nekādu krīzi Ieva nejūt, jo darāmā ir daudz. "Viss atkarīgs no cilvēka paša — kā viņš uztver notiekošo." Ievai šis laiks ir interesants, piepildīts.

Šodien Inčukalnā viņa jums parādīs, vai dzīvē zirga mugurā spēj noturēties tik stalti un skaisti, kā redzams afišās. Kā romantiskās vācu filmās!

*

Sports un atpūta

II Vislatvijas Zirgu dienas

Jātnieku sporta centrā Inčukalnā 8. un 9.VIII no plkst.8

Ieejas biļetes Biļešu servisa tīklā: vienai dienai Ls 2, divām dienām Ls 3; studentu biļete vienai dienai Ls 1; bērniem, skolēniem, pensionāriem bez maksas

Informācija — www.latvianhorses.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja