Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Par spīti ekonomiskajai situācijai, lielāko festivālu rīkotāji par biļešu tirdzniecību nesūdzas

Neraugoties uz ekonomiski spiedīgo situāciju, Latvijas lielāko mūzikas festivālu organizatori par pašreizējiem biļešu tirdzniecības rezultātiem nesūdzas, piektdien vēsta laikraksts Diena.Pēc pagājušā gada Positivus, kas bija pirmais tā organizatoriem peļņu nesošais festivāls, tā organizators Ģirts Majors prognozēs par nākamo pasākumu bija pieticīgs, liekot domāt, ka šogad festivālā varētu piedāvāt mazāka kaluma zvaigznes.

Tomēr pašreizējā situācija viņam ļauj būt daudz vairāk pārliecinātam par festivāla apmeklētību, jo izdevies panākt arī supergrupas _Muse _uzstāšanos, kas būs spēcīgs magnēts. Ģ. Majors pieļauj, ka festivāla apmeklētāju skaits šogad pieaugs apmēram par trešdaļu, sasniedzot 15-20 tūkstošus ļaužu dienā. Galīgās prognozes par to, kādi būs _Positivus _finansiālie rezultāti, vēl nevarot izdarīt, jo pieredze liecina, ka apmēram pusi no festivāla ieņēmumiem veido ienākumi no biļešu tirdzniecības pēdējā nedēļā. Turklāt _Muse _honorārs esot daudz lielāks nekā dārgākajiem festivāla dalībniekiem iepriekšējos gados, un pēc pasākuma varēšot spriest, vai risks būs attaisnojies un pieaugušais skatītāju skaits palīdzēs nosegt izmaksas. Taču, kā norāda Ģ. Majors, pagaidām "rādītāji ir cerīgi". Piesardzīgs prognozēs ir viens no _Baltic Beach Party_ (BBP) organizatoriem Raivo Mediņš, kurš iepriekš publiski paudis, ka nākamgad Liepājā festivāls nenotiks. Arī viņš norāda, ka pagaidām "izskatās cerīgi", tomēr esot vēl pāragri spriest par gaidāmā festivāla finansiālajiem rezultātiem. R. Mediņš norāda, ka uz programmas rēķina, to noplicinot, taupīt nevar, jo tas negatīvi iespaidos skatītāju skaitu. Arī uz ārzemju mūziķu honorāru rēķina ekonomēt nevarot, taču ietaupīt palīdzot Latvijas mūziķi, kas prasītos honorārus krīzes laikā krietni samazinājuši.

To apstiprina arī mūziķis Lauris Reiniks, kurš laikrakstam stāstījis, ka viņa komandai honorāri samazinājušies ne uz pusi, bet vismaz par vienu trešdaļu. Esot gan jūtams, ka ekonomika sāk atsilt un situācija uzlabojas.

Pasākumu organizētāji uzskata, ka abu festivālu pluss ir spēja izdabāt vienlaikus vairākām auditorijām. Ar atsevišķu supergrupu koncertiem klājoties grūtāk. Festivālu rīkotāji arī piebilst, ka jāspēj rast balansu piedāvājumā un biļešu cenu politikā. Neesot tā, ka, uz pusi samazinot biļešu cenu, tikpat strauji arī palielinās apmeklētāju skaits.

Visu Vitas Dreijeres rakstu "Festivāli gaida skatītāju tūkstošus" lasiet piektdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PIEDALIES!

KONKURSS: Brauc uz vasaras mūzikas festivāliem un saņem “U2” DVD

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja