Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Publicēts Bukera laureāta romāns

Britu autors Greiems Svifts (68) 1983. gadā tika nodēvēts par vienu no 20 labākajiem jaunajiem britu rakstniekiem. “Ūdenszeme” ir viņa pazīstamākais darbs, kas pārtapis arī kinofilmā ar britu aktieri Džeremiju Aironsu galvenajā lomā. Rakstnieka darbi ir tulkoti vairāk nekā divdesmit valodās, un viņa romāns „Last Order” 1996.

gadā saņēmis prestižo Bukera prēmiju. Tiesa, prēmijas piešķiršana bija nedaudz apstrīdēta, jo romānam bija virspusēji līdzīgs sižets kā Viljama Folknera romānam “Kamēr es guļu mirstot”.  
Romāna “Ūdenszeme” galvenais varonis ir vēstures skolotājs Toms Kriks, kurš ir spiests priekšlaicīgi pensionēties štatu samazināšanas dēļ. Dzīves pievilts un sūrā likteņa rūdīts, viņš aizved “Ūdenszemes” lasītājus simtiem gadu tālā pagātnē, vēstī par cilvēku spēju mīlēt, nodot un ciest, tiekties pēc laimes un sapratnes. Viņš stāsta par Anglijas vēsturi, par ģimeni, kuras likteni vairākās paaudzēs vajā pagātnes rēgi, par aizvadīto jaunību Otrā pasaules kara laikā, par traģēdijām un likstām, kuras caurauž cilvēku alkas pēc patiesas mīlestības. 
Greiema Svifta romāns “Ūdenszeme” ir episks vēstījums par mīlestību un pagātnes milzīgo ietekmi uz tagadni, tas ir stāsts par dabas stihijām un cilvēku radīto postu, par dzīvi, kas ne vienmēr izvēršas kā pasakā.
 No angļu valodas tulkojusi Ieva Elsberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja