Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Balsis no kosmosa dzirdējušais šoferis drīz vien jau ālējies spēļu zālē; tagad ārstējas

Jāņu brīvdienās uz Vidzemes šosejas pie Garkalnes traģisku avāriju izraisījušais vīrietis jau nākamajā dienā pēc negadījuma ālējies kādā spēļu zālē Saulkrastos, raksta "Saulkrastu Avīze".

Vīrietis 28.jūnijā spēļu zālē "Fēnikss", Ainažu ielā, nepiedienīgi uzvedies un uzmācies apmeklētājiem. No spēļu zāles viņu izvadījuši apsardzes firmas "Taipans" darbinieki.

Kā vēsta laikraksts, 1955.gadā dzimušais vīrietis apgalvojis, ka doties uz Saulkrastiem viņam likušas balsis no kosmosa.

Arī savu pārgalvīgo traukšanos pa Vidzemes šoseju, kas 27.jūnijā noveda pie traģiskās avārijas, vīrietis toreiz policijai sākotnēji bija skaidrojis ar it kā saņemtiem norādījumiem no kosmosa.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava pastāstīja, ka patlaban vīrietis atrodoties mediķu uzraudzībā - viņš ievietots psihiatriskajā slimnīcā. Policijai gan nav zināms, pēc kādu personu iniciatīvas vīrietis tur nonācis.

Kriminālprocesā par traģisko avāriju Garkalnē joprojām notiek izmeklēšana. Vīrietis ir atzīts par aizdomās turamo, bet viņam piemērotais drošības līdzeklis nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Pēc tam, kad policija būs saņēmusi mediķu atzinumu, tiks lemts, vai vīrietim nepieciešams nozīmēt psihiatrisko ekspertīzi. Pildava pastāstīja, ka paskaidrojumus par avāriju vīrietis sniedzis skaidri un saprotami, pratināšanu laikā vairs nekādas balsis no kosmosa neesot tikušas pieminētas.

Par vīrieša ālēšanos spēļu zālē policijas rīcībā informācijas neesot.

Jau ziņots, ka 27.jūnija pēcpusdienā uz dzelzceļa pārvada pie Garkalnes, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums atbilstoši ceļa zīmei ir 50 kilometri stundā (km/h), vīrieša vadītā automašīna "Opel" ar vismaz trīsreiz lielāku ātrumu ietriecās priekšā braucošā automašīnā "VW Golf". Negadījumā cieta pieci vienas ģimenes locekļi, tostarp divi bērni, kas brauca "Golf". Vissmagāk cietusī sieviete negadījumā zaudēja roku.

Pēc avārijas vīrietis mēģināja bēgt, taču viņu aizturēja garām braucoši Latvijas Televīzijas darbinieki.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, kā rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums. Minētais likuma pants paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Avārijas brīdī vīrietis nebija lietojis ne alkoholu, ne narkotikas, taču vēl trīs dienas iepriekš - 24.jūnijā - Carnikavā ticis aizturēts par braukšanu reibumā. Viņam toreiz konstatētas 0,54 promiles alkohola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas