Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Bulvāra strīdi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ss
s
ebrejs
Ojārs
O
Jā, Sandri, Tev taisnība. Tas bija lēti. Rudenī valstij būs jubileja un kaut ko vajadzēja tai veltīt, par godu tai izdarīt. Reāli pamanāmu labu darbu nav. Toties tagad visi ir pamanījuši, kādi mēs esam patrioti un mīlam šo valsti un kā cienam tās vēsturi un varoņus!
Sandris
S
Ir labi, ka Rīgā atkal būs Meierovica bulvāris. Tas būs taisnīgi, jo šis bija vienīgais pirmskara ielas nosaukums Rīgas centrā, kas deviņdesmito gadu sākumā sīkmanīgu tālaika politisku kalkulāciju dēļ netika atjaunots līdz ar valsts atjaunošanu. Taču ir nepatīkami, ka izcilā valstsvīra vārdu politiķi izmantoja lētai gaisa tricināšanai un viņa piemiņas necienīgai, sīkmanīgai sevis izrādīšanai -------------------------------------------- - Neko darīt, ja atkārtos raksta fragmentu, tad varbūt tomēr vairumam būs skaidrs par ko rakstīts. Tomēr interesanti kur tiek sakrāmētas tas saskaldīto matu grēdiņas.
ugu
u
tā ņemšanās ar brīvvalsts piemiņu, ziniet, ir smieklīga.. stipri šaubos, vai kāds no domniekiem pārzin tēmu vairāk kā " 18.novembrī proklamēja" ...K.Ulmanis tāda paša paskata parlamentu patrieca neba nu varaskāres dēļ.. Kā izrādījās, latvieši vnk, nevelk demokrātiju,sadalās ntajās interešu grupiņās ( sauktas -partijas ), masveidīgi korumpējas un kašķējas, kamēr tautsaimniecība iet uz grunti... Akurāt kā šodien.. laiki iet, bet nemainās ne tik cik melns aiz naga. .tikai klozītes citas..
atkal dienai
a
zvaigznītes gļuko!
sms
s
Mūsu valstī jau tāpat vien nenotiek itin nekas.. jāskatās, kam tāds lēmums reāli iebēra piķi ķešā..;) Varbūt, kādam deputātam draugos ir plāksnīšu ražotājs, vai katrogrāfs, piemēram.. nu, variantu daudz,variet fantazēt paši.. Tā kā gadiem man ir darīšana ar RD,nu piedodiet, tur tāpat vien " mīlo rīdzinieku" labā tikai izdara ar likumu noteikto.un arī ne vienmēr..Parējo laiku rātes džeki nervozi trinas pa gaiteņiem,apkārtnes kafūžiem, lauku pirtukiem, un kārto rebes.Tās pasaciņas par " iemūžināto valstvīru" atstājiet ,lūdzu, vēstures grāmatām un " iedvesmas pilsētas" reklāmas bukletiem .Pārsmieties te var ,ja nebūtu tik šķērmi.
Tumsonis
T
Lēmums ir politisks, un politiķiem ir reizēm jāpieņem nepopulāri lēmumi ilgtermiņā svarīgu lietu labad, un arī šajā reizē tas bija pamatots. ========================================= :) Ozo, muldoņa, vai par gaisa satiksmi šodien dienā lasīji?
Jānis
J
Sviests. Rīga ir pirmāmkārtām sena Hanzas pilsēta, vāciešu dibināta un celta, un tikai pēc tam Latvijas galvaspilsēta. Ja latvieši, tagad grib saimniekot šajā pilsētā, viņiem vajadzētu respektēt tās mantojumu. Ne tikai Jūgendstilu, bet arī ielu nosaukumus.
Juris
J
Lēmums esot bijis politisks? Vai man kāds varētu paskaidrot - tieši kādi politiski mērķi tika sasniegti upurējot taisnīgumu, demokrātiju un veselo saprātu? Un lūdzu - bez trulas demogoģijas!
Zigurds
Z
AJ aizdomam, diemžēl, ir pamats. Tikai lielie pļāpātāji un pretinieki baidās atzīties nepopulārā domāšanā. Taisnība ir arī 14:19 par Aizsargu ielu. Viņi pašā sākumā kopā ar policiju tika galā ar visādām bandām un zagļiem. Aizsargiem bija savs Aviācijas pulks ar Latvijā ražotām lidmašīnām.
pusdiena
p
tev maz ir nojausma, ka Arāja komandai ar aizsargiem nav nekāda sakara? laikam jau nav, ja liec tos vienos svaru kausos... žēl man tevis
tam jautājums
t
- varbūt kādu ielu pārdēvēsim par Arāja ielu? Vai labāk - par Arāja komandas ielu?
jautājums
j
"šis bija vienīgais pirmskara ielas nosaukums Rīgas centrā, kas deviņdesmito gadu sākumā sīkmanīgu tālaika politisku kalkulāciju dēļ netika atjaunots līdz ar valsts atjaunošanu" Nav taisnība. Arī Aizsargu ielas nosaukums nav atjaunots. Tā vietā mums ir Bruņinieku iela. Jā-jā, tieši to bruninieku, kas kādreiz ar uguni un zobenu iznīcināja latviešu senvalstis un pavedzināja savai varai. Bruņinieku iela ir Sarkanarmijas ielas dvīnis. Kāpēc Aizsargu ielas taisnīgums netiek atjaunots?
Ojārs
O
Lēmums ir gan politisks gan stulbs vienlaikus. Šoreiz nav ieguvēju. Domnieki pieņēma lēmumu, kuru uzspieda sabiedrībai ar varu. Šādi lēmumi, pat ja tie ir nepieciešami, izraisa protestu un pretestību. Šī muskuļu demonstrācija nepalika nepamanīta, ar to neizdevās aizēnot nepadarīto vai slikti padarīto. Šāda deputātu rīcība vēl vairāk noskaņoja pret Domi. Taču tā vienlaikus noniecināja arī ZAM piemiņu, arī tā no šīs vardarbības neko labu neieguva. Gribot vai negribot tagad ZAM vārds neasociēsies ar pozitīvām emocijām, bet gan ar kaut ko svešu un uzspiestu. Šajā gadījumā Domei bija svarīgi dot neatņemot, taču uz to tā nebija spējīga. Un visbeidzot - iedzīvotāji. Arī tie neko neieguva. Varbūt pie Domes ignorances tie bija jau pieraduši, un tikai vienu lieku reizi Dome tiem ierādīja vietu - stāvēt pie ratiem, taču tagad viņi ir it kā zaudējuši, iespējams, Rīgas visskaistāko bulvāri un ilūziju, ka iedzīvotāju viedoklis Domi vispār interesē. Tomēr es esmu pārliecināts, ka neskatoties uz vakardienas Domes lēmumu, Basteja bulvāris nekur nepazudīs. Tas paliks iedzīvotāju leksikā un, kas zina, ja ne šī, tad nākamā sasaukuma Rīgas Dome, izlabos vakardienas brāķi.
Cenzors - autoram
C
Lēmums tik tiešām ir politisks, bet ar ko tas bija pamatots? Vai ar to, ka nu mums būtu akli jākopē Latvijas pirmās brīvvalsts laikā pieņemtie politiskie lēmumi? Atļaušos nepiekrist! Neapšaubot Zigfrīda Annas Meierovica nopelnus mūsu valsts vēsturē, tomēr viņa piemiņu varētu iemūžināt krietni pragmatiskākā, bet tādēļ ne mazāk cieņpilnā veidā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas