Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Iedzīvotājiem nāksies arvien vairāk maksāt par atkritumu izvešanu

Daudzo atkritumu poligonu attīstība Latvijā bija plānota, cerot uz noglabājamo atkritumu pieaugumu, bet iedzīvotāji taupa un izmet arvien mazāk atkritumu. Poligoni, samazinoties apjomam, ceļ noglabāšanas tarifu, jo nevēlas zaudēt peļņu. Tas nozīmē, ka arī iedzīvotājiem nāksies arvien vairāk maksāt par atkritumu izvešanu, šodien vēsta laikraksts Diena.

Vides ministrija, komentējot atkritumu apsaimniekošanas sistēmu Latvijā, apgalvo, ka projektu ietvaros neatbilstības neesot konstatētas, viss izbūvēts saskaņā ar projektā paredzēto. No tā var secināt, ka reālā darbība poligonos ministriju neuztrauc, arī pārstrādes un šķirošanas attīstība ne. Neatbilstība starp prognozi un realitāti, kas parādās visu poligonu darbībā, ir tajos nogādāto atkritumu apjoms.

«Neviens negrib atzīt, ka poligonu mums ir par daudz un tie strādā ar XX gs. tehnoloģiju,» uzskata Durbes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Radzevičs, kura pašvaldība iesaistījusies atkritumu apsaimniekošanas projektā. Efektīvāka pārstrāde un mazāks poligonu skaits samazinātu izmaksas ilgtermiņā, norāda laikraksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Laikraksta Diena raksts "Dārgāk, bet ne zaļāk"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas