Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

LVRTC analogo apraidi visā Latvijā pārtrauks 1.jūnijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
tretrurin
t
ar mpeg2 tak var redzet bezmaksas kanālus. ko mūldi.
:(
:
Lattelekom ir jāpieturas pie Eiropā pieņemtā Free-to-air MPEG2 standarta, pretējā gadījumā solu viņiem lielus tiesu darbus, jo: izvēloties MPEG4 standartu Free-to-air pārraidei, ir pārkāpta ES direktīva, kas nosaka, ka bezmaksas apraidei jābūt pieejamai ar visām brīvā tirdzniecībā pieejamām DVB-T iekārtām; ir pārkāptas patērētāju tiesības un tiek ierobežota konkurence, jo MPEG4 dekoderus iespējams iegādāties tikai Lattelekom vai viņu autorizētās tirdzniecības vietās, par neadekvātu cenu (piemērs - Eiropā MPEG2 Free-to-air uztvērēji nopērkami sākot ar 15 EUR); ir pārkāpta Latvijas Satversme un likums par Sabiedrisko televīziju, kas nosaka, ka ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir nodrošināta Sabiedrisko mediju pieejamība. Austrijā, piemēram, ieviešot MPEG2 Free-to-air apraidi, katrai mājsaimniecībai tika piešķirts 30 EUR kupons dekodera iegādei. Latvijā par to katrai mājsaimniecībai ir jāšķiras no vismaz 39 Ls (bet daudzām pat no vairāk, jo televizori parasti ir vairāki - gan virtuvēs, gan viesistavās, gan guļamistabās un bērnu istabās); Lattelekom gūst monopolizēti garantētu virspeļņu - dekoders, kuram nav norādīta izcelsmes valsts (vēlviens patērētāju tiesību pārkāpums!!!), ir iegādāts par 12 USD Ķīnā un ir nokomplektēts ar iepakojumu un pamācību Lietuvā. Tā pašizmaksa (ieskaitot piegādi, muitu, PVN) ir apmēram 19 Ls. Tātad jau no patlaban pārdotiem 30 000 dekoderiem Lattelekom ir guvis 600 000 Ls peļņu. Vai tas ir ētiski?
.
.
Citādi viņi netiek galā ar TV3 un tādā veidā cer piespiest iedzīvotājus pirkt tos telekoma lēti iegādātos dekoderus, kurus pārdodot telekoms cer iegūt peļņu. Tāpēc dekodera vietā labāk izvēlēties vienalga ko - kabeļtelevīziju vai ko citu, tikai ne pakļauties tik nekaunīgam diktātam. Krīzes laiks nav īstais, kad steidzamā kārtā likt iedzīvotājiem tērēt naudu dekoderiem, antenām un to uzstādīšanai, ja ES pārejai uz digitālo TV dod laiku līdz 2011.gada beigām. Politiķi arī neiejaucas... nu labi. Nu, neredzēsim tās vēlēsanu reklāmas, kas par to? Nav jau obligāti, kā sauc , tā atskan.
Aiks
A
Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) paziņojis, ka 1.jūnijā pārtrauks analogo apraidi visā Latvijā un par to tiks brīdinātas visas raidorganizācijas. Jau ziņots, ka pagaidām nav panākta vienošanās ar TV3, kas nav piekritusi pārejai uz ciparu apraidi tādos termiņos, kā to iecerējis centrs un Nacionālās radio un televīzijas padome (NRTP). --------------------------------------------------- -- ja arī TV 3 aizies no ANALOGĀ, tad 100 gadu mums vajadzīga tā tv kaste...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas