Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Ogres slimnīcas vadītājs: Pēc vidējiem ES radītājiem, Latvijā ir par maz slimnīcu

Ņemot vērā citu Eiropas valstu vidējos rādītājus, Latvijā slimnīcu ir par maz, nevis par daudz, portālam ogresfakti.lv atzina Ogres slimnīcas vadītājs Dainis Širovs, kurš nesen atgriezies no starptautiskas konferences Lisabonā par slimnīcu darbību ekonomiskās krīzes apstākļos.“Samazinājumi veselības aprūpes jomā skāruši arī citas Eiropas valstis, piemēram, Vācijā slimnīcu skaits vairāku gadu laikā samazinājies no 2300 uz 2080 slimnīcām uz apmēram 82 miljoniem valsts iedzīvotāju, jeb pa slimnīcai uz katriem 40 tūkstošiem.

Šādi rēķinot, Latvijā uz 2,2 miljoniem iedzīvotāju būtu jābūt 55 slimnīcām,” ogresfaktiem.lv norāda D.Širovs.Savukārt Portugālē, kuras teritorija tikai pusotru reizi lielāka par Latvijas, uz 10 miljoniem iedzīvotāju strādā 306 slimnīcas.

“Pēc Portugāles standartiem uz Latvijas teritoriju un iedzīvotāju skaitu vajadzētu 61 slimnīcu.Mums saka, ka Latvijā ir ļoti dauz slimnīcu. Tās valstī šobrīd palikušas 26 un turpinās sarunas par arī par esošo slimnīcu slēgšanu,” norāda D.Širovs.

Ogres slimnīcas vadītājs uzskata, ka pat ja Latvijā no jauna atvērtu nesen slēgtās 10 slimnīcas, tad, rēķinot pēc iedzīvotāju skaita uz vienu stacionāru, mēs joprojām būtu vieni no pēdējiem Eiropā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas