Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta ar FOTO: Atbalsta Ukrainas virzību uz NATO

Prezidenti ir pauduši atbalstu Latvijas un Ukrainas ekonomisko attiecību aktivizēšanai.

Latvija ir paudusi skaidru atbalstu Ukrainas eiroatlantiskajai virzībai un apstiprina savu apņēmību arī turpmāk sniegt palīdzību un atbalstu Ukrainas ātrākai iesaistei Rīcības plānā dalībai NATO, Dienai pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera valsts vizītes Ukrainā uzsvēra prezidenta pārstāvji un ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP). Viņš sacīja, ka politiskajā līmenī abu valstu prezidenti ir pauduši atbalstu arī Latvijas un Ukrainas ekonomisko attiecību aktivizēšanai. Valsts prezidents V.Zatlers uzskata, ka vizīte ir devusi būtisku politisko un ekonomisko ieguldījumu starpvalstu attiecībās, uzsverot, ka tikšanās bijušas ļoti draudzīgas un garākas, nekā plānots, Dienai sacīja premjera preses sekretāre Inta Lase.

Pēc Ukrainas prezidenta Viktora Juščenko uzaicinājuma Valsts prezidents V.Zatlers šonedēļ valsts vizītē, kas beidzās piektdien, apmeklēja Ukrainu. Prezidenti arī parakstīja kopīgu komunikē, kurā uzsvērtas abu valstu divpusējās ekonomiskās attiecības. Latvijas delegācijas sastāvā bija 67 uzņēmēji. Valsts prezidents V.Zatlers piedalījies arī Latvijas un Ukrainas biznesa forumu Kijevā un Ļvovā atklāšanā, abās uzrunās akcentējot Latvijas ieguvumus pēc iestājas NATO, noskaidroja I.Lase. Tas bijis svarīgi, lai nostiprinātu Ukrainas sabiedrībā pārliecību par nepieciešamību pievienoties aliansei.

Vizītes gaitā uzmanību saistīja ziņa, ka Ukrainas prezidenta V.Juščenko un Latvijas prezidenta V.Zatlera tikšanās "šaurā formātā" ir ieilgusi, kā dēļ atlikta V.Zatlera tikšanās ar Ukrainas premjerministri Jūliju Timošenko, ziņo aģentūra LETA. Ir izskanējis, ka tikšanās aizkavēta apzināti, ņemot vērā Ukrainas prezidenta un premjeres konkurējošās attiecības. V.Zatlers un J.Timošenko tomēr atraduši laiku, lai tikšanās noritētu - tā bijusi pēc valsts vakariņām un beigusies ap pulksten 23 vakarā, apliecināja delegācijas pārstāvji. Ārlietu ministrs M.Riekstiņš, kurš bija klāt prezidentu sarunā, sacīja, ka tā ir bijusi piesātināta ar plašu jautājumu loku un viņš tajā nesaskata apzinātu darbību nolūkā to paildzināt. M.Riekstiņš teica, ka viens no galvenajiem jautājumiem bija par Ukrainas virzību uz NATO un ES, "kur tai jāturpina reformas, lai būtu izcili kandidāti". Prezidenti atzinīgi vērtējuši Ukrainas panākumus attiecībās ar ES, it īpaši sarunu norisē par jauno uzlaboto nolīgumu, kā arī apsveikuši sarunu sākšanu par brīvās tirdzniecības telpu un labos rezultātus, kas sasniegti, ieviešot Ukrainas - ES Rīcības plānu, informē prezidenta preses dienests.

M.Riekstiņš, kurš ir uzaicinājis savu Ukrainas kolēģi uz Latviju, apstiprināja, ka "tiek strādāts", lai vēl šogad būtu arī Ukrainas premjerministres J.Timošenko vizīte Latvijā. Ceturtdien Valsts prezidents V.Zatlers apmeklēja Černobiļu, kur pirms 22 gadiem kā viens no Latvijas mediķiem piedalījās atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanā. Vizītes laikā liela uzmanība tikusi veltīta izglītības un kultūras jautājumiem, šo jomu pārstāvji arī bija delegācijas sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas