Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Veldre un Roze paliek amatā

Saeima šodien noraidīja partijas _Pilsoniskā savienība _iesniegto lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu aizsardzības ministram Vinetam Veldrem (TP). Lēmumprojektu atbalstīja 41, pret bija 47, bet atturējās 3 deputāti. Tāpat arī Saeimas vairākums noraidīja _Jaunā Laika _iesniegto lēmumprojektu, un zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS) saglabāja amatu. Par neuzticību Rozem balsoja 41, pret bija 49 deputāti, savukārt atturējās divi deputāti.

Partijas Pilsoniskās savienības vadītāja Sandra Kalniete, debatēs motivējot V. Veldres demisijas pieprasījumu, pauda, ka ministra izteikumi saistībā ar KNAB priekšsēdētāja atbilstību ieņemamajam amatam diskreditē Latvijas valsti un atklāj Latvijas politikā notiekošo degradēšanos, tiesisko nihilismu un pienākuma un politiskās atbildības trūkumu. "Viņa izteikumi plašsaziņas līdzekļos un paziņojumi atklāj krietnas tiesiskās apziņas robus un augstai politiskai amatpersonai nepieļaujamu izpratnes trūkumu par likuma burtu un garu," no tribīnes pauda S. Kalniete. Viņa norādīja, ka ministrs nekvalitatīvi pievēršas attiecību veidošanai ar sabiedrotajiem.

Dzintars Ābiķis (TP) atkārtoti pauda, ka neatbalsta V. Veldres ideju par jātnieku goda sardzes izveidi, tas viņaprāt ir "ļoti ārišķīgi un nepiemēroti valstī, it īpaši šajos ekonomiskajos apstākļos". Viņš informēja, ka lūdzis veikt nelielu telefonisku aptauju, kurā vairākiem simtiem iedzīvotāju vaicāja viedokli par zirgu rotas izveidi. Aptaujā vairāk nekā 70% nav atbalstījuši V. Veldres ideju par zirgu kavalērijas izveidi, teica Dz. Ābiķis. "Respektējot visu to labo, ko ministrs ir paveicis, es aicinu ministru arī šobrīd respektēt, manuprāt, sabiedrības vairākuma viedokli un pagaidām šo ideju par jātnieku goda sardzes rotas nolikt tālākos plauktos un turpināt strādāt," teica Dz. Ābiķis. Balsojumā Dz. Ābiķis atturējās.

Savukārt V. Veldre noraidīja, ka zirgu goda sardzes izveide ir sava hobija lobēšana. Viņš atkārtoti norādīja, ka zirgi ir viņa piecpadsmitā prioritāte. Viņa pirmās trīs priotātes ir karavīru bruņojums; rekreācija, atalgojuma sociālā pakete; visa veida militārās bāzes. "Tas ir vērsts uz karavīriem, tas ir vērsts uz sabiedrību, tas ir zināmā vērā armijas kā viena no mugurkaula parādīšanām maksimāli labākā gaismā," teica V. Veldre. Nepilnu četru minūšu uzrunā Saeimai viņš arī pateicās pozīcijai par labajiem vārdiem un solījās ņemt vērā izteikto kritku. Tāpat arī paldies vārdi tika zirgiem par palīdzību zemniekiem, saimniekiem un karavīriem "visu gadsimtu garumā".

Ainars Latkovskis (JL) no Saeimas tribīnes pauda, ka Mārtiņam Rozem ir jāuzņemas atbildība par Zemkopības ministrijas sešu gadu bilanci: "Par cukura nozares iznīcināšanu, par kokrūpniecības nozares gremdēšanu, par zvejniecības noazares degradāciju un par piena nozares izputināšanu." Viņš teica, ka ir pienācis laiks apturēt Rozes uzvaras gājienu zemkopības nozares iznīcīnāšanā, jo atbalstot Rozes palikšanu, Saeima atbalsta visu to, kas ir noticis un vēl notiks, kaut gan daudz nekas jau vairs neesot palicis pēc sešiem gadu ministrēšanas, uzskata A. Latkovskis.

Zemkopības ministrs M. Roze savā runā norādīja uz darbiem, kurus veicis nozares stiprināšanā. Viņš uzsvēra, ka nekad nav vairījies no diskusijām, "tiekoties tieši ar nozares pārstāvjiem, nevis tā saucamajiem aizstāvjiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:


Raksts par Vineta Veldres politisko karjeru: "Auļos, mani zirgi!"


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas