Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vita Matīsa: Iebaidīšanas mehānisms strādā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jurists
j
Latvijā nav taisnas tiesas, nav taisnas prokuratūras.
Jautrais
J
Ja runājam par tiesu sistēmu, tad tā jau ir sen sapuvusi. Tiesu administrācija tas ir nulles variānts, atcerēties vajag Beijerbahu, cilvēki Tiesu administrācijā palika tie paši, kuri palīdzēja viņai klupt.
Jautrais
J
Bičkovičš pēc manām domām ir zirdziņš, ar kura palīdzību nomainīs Maizīti, un citus navajadzīgos vai citādi domajošos vadībai un Ko .
nekā personiska
n
nesapratu šī raksta "dziļo domu". Virsraksts interesants, domāju, nu tik izlasīšu par iebiedēšanas mehānismu, kā tas strādā un uzzināšu ko jaunu. Diemžēl, no cilvēka, kurš nez kāpēc tiek uzskatīts par politologu (droši vien sorosmedija "eksperts"), neko jaunu neuzzināju, tikai banālo "atziņu", ka visi, kas domā citādāk nekā pie varas esošie kļūst par izstumtajiem vai autsaideriem. Pie tam šī "atziņa" tiek pasniegta tādā mērcē it kā tā būtu kaut kādas vecās politiskās elites pamatlieta. Kāpēc vecās politikas? Tā ir, bija un būs jebkuras politikas pamatlieta. Vai varbūt šī "autoritāte" man grib pateikt, ka kaut kur, aiz trejdeviņiem kalniem, trejdeviņām jūrām un trejdeviņām karaļvalstīm eksistē viena ideālā valsts - kur politiskā elite ņem vērā "citādas" domas, un dziļi ciena citu viedokļus, un visi, kas nedomā kā viņi nekļūst par izstumtajiem vai autsaideriem, bet tiek celti godā un visi viņos klausās. Tādām pasakām es ticēju agrā bērnībā, tāpat kā ticēju salatētim.
Think
T
Lūk, kādi atšķirīgi emocionāli viedokļi, ja tos vēl mēs prastu pamatot! Tāpēc arī vajadzīgas tv diskusijas. Iestājāmies ES, bet vai daudzi no mums zina, uz kādām vērtībām šī Eiropas ģimenīte balstās? Mēs, kaut esam ES nabadzīgie radinieki, bet tomēr radinieki. Un ja ieprecinājamies tajā, tad jāapgūst civilizētās uzvedības noteikumi. Lai mēs iemācītos būt pilsoņi un nepieļautu "tautas kalpu" uzkundzēšanos un visatļaitību.
jānis.
j
brīnos kā var patikt tāda matīsa kas tik skaļi nonicināja mūsu prezidenta s stāšanos amatā man likās ka ar mēdiju saprāt kaut kas nav kārtībā , vai tad nebija visiem skaidri redzams kas ir vvf un viņas melnā politika liekas daudziem ir nostaļģija pēc seniem laikiem pat tagad nav miers no vvf uzbāzības dzīve iet uz priekšu mēs daudzi esam sapratuši kāda mums bija pagātne kur sorosieši ietekmēja visu notiekošo , kāda mums ir tagadne kopā ar godīgu un ļoti izcilu cilvēku valsts prezidentu valdi zatleru , izturību viņam. , visu cieņu.
Drags
D
A kuram ta vajadzēja būt galvenajam, lai Matīsa būtu apmierināta, da visus tajā amatā norietu, arī par deputātu nevienu normālu cilvēku nedabūsiet, vai nu biezādainu pofigistu, vai ideālistu līdz muļķīgumam, no kura tāpat labuma nebūs :(
Zane
Z
Balsojuma rezultāts liecināja, ka itin nekas mūsu ķēķī nav mainījies, vienīgi tiek piemeklēts tiesnešiem vislojālākais šefpavārs. Man kauns par saviem kolēģiem.
Pavisam cita tiesnese
P
Nav, ko piebilst, - tas balsojums bija tāds, jo paši labi zinājām, ka Bičkovičš mums netraucēs. Guļāns jau arī mēģināja stutēt ragus, bet aplauzās. Ar Bičkoviču problēmu nebūs.
Cita tiesnese
C
Ko nozīmē Tavi vārdi "sabojāt reputāciju"? Reputāciju var sabojāt tikai un vienīgi PATS SAVU. Redzi, nevajag tik nekvalitatīvi un negodīgi strādāt, ka būtu jābaidās par sabojātu reputāciju vai par amata zaudēšanu. Pie ievēlēšanas uz mūžu - var droši laist muļķi un ne par ko nenest atbildību. Tas nav pareizi, jo šāds likums neprasa tiesnesim uzturēt kvalifikāciju, bet ved uz stagnāciju. Ja Tu domā Tiesu administrāciju, kura IT KĀ pārbauda tiesnešu darbu, tad Tu maldies, jo arī administrācija ir tiesnešu aizstāvības barības ķēdē, kā arī tāpat ne par ko neatbild. Šajā valstī vispār trūkst mehānisma, kuru pielietot, lai gan amatpersonas, gan tiesneši nestu personīgu atbildību par to, ko viņi dara. Mūsu amata brāļu nepārtrauktā taisnošanās un izlocīšanās (tajā skaitā, arī Tava) ne tikai man ir pilnīgi nepieņemama,un tas liecina par zemu morāles slieksni.
Tiesnese, pēdējo reizi
T
Ikvienam, KAS IR TIESNESIS :) un ne tikai, būtu jāzina, ka tiesneša ievēlēšana uz mūžu ir viena no tiesu varas neatkarības garantijām, un ne jau Latvijā izdomāta. Ja tiesnesim būtu jārēķinās ar to, ka ik pēc četriem gadiem (piemēram) jāiet cauri procesam, kurā citi pārbauda, vai tiesnesim ļaut vēl nākamo termiņu spriest tiesu, tad būtu jābaidās par to, vai netiks vērtēti iepriekš taisītie spriedumi, vai tiesnesis nebūs "sabojājis reputāciju" to acīs, kas par viņu lemj. Tā ir elementāra sakarība, ka ikviens cilvēks, kas baidās zaudēt amatu, būs piesardzīgs. Tādēļ pastāv citi mehānismi tiesnešu kontrolei, kuri darbojas arī šobrīd, un, ja nepieciešams, ir jādomā par šo mehānismu pilnveidošanu. Cilvēkiem, kas nāk uz tiesu un vēlas sagaidīt taisnīgu tiesu, ir jāsaprot, ka tiesnesim lietas spriešanā ir jābūt neatkarīgam no Saeimas, no Ministru kabineta, no tieslietu ministra vai vēl jebkura cita, kuru varbūt ietekmē vēl kāds cits un kuram varbūt ir ietekme uz tiesnešu apstiprināšanu amatā.
vēl cita
v
Tieši tā!!!!!
Cita tiesnese
C
Es runāju par to, ka mūsu vidū ļoti liela daļa ir zaudējuši jebkādu sajēgu un ir gatavi nobalsot vienalga, par ko. Bet vienošanās, kā pati zini, pastāv. Un pastāvēja arī sakarā ar Bičkoviča iebalsošanu. Bez tam, lielākā mūsu daļa ir palikuši absolūti inerti un vienaldzīgi pret notiekošo, kas tāpat degradē tiesnešu prestižu. Manuprāt, jāmaina likuma pants, ar kuru tiesnešus ievēl uz mūžu, jo Repše, būdams goda vīrs, neiedomājās, ar ko tas beigsies. Tiesnešiem ir ļoti nepieciešama rotācija, ik pēc 4 gadiem kvalifikācijas pārbaude, terminētā ievēlēšana. Un galu galā - vismaz 40 % jānomaina uz jaunajiem, ļoti talantīgajiem un godīgajiem. Gan jau Tu mani sapratīsi (, es ceru).
Tiesnese
T
Runa ne rakstā, ne manā komentārā nebija par to. Un, nē, es nezinu. Turklāt ikvienam šā brīža tiesnesim nav nepieciešamības prasīt kādas citas tiesas tiesnesim nolēmumu tekstu, tie ir pieejami tiesu informatīvajā sistēmā - lai visiem būtu zināma savas un citu tiesu prakse. Administratīvo tiesu spriedumi burts burtā, izņemot personas datus, elektroniski ir pieejami arī ikvientai citai personai. Jā, vienīgais, kas tiesnešiem tagad sanāk, ir aizstāvēties....
Cita tiesnese
C
Nu, Tu laid, mīļā! Vai tad nezini, cik izplatīta ir tiesnešu savstarpējā vienošanās, kā iztiesāt to vai citu lietu, kā uztaisīt vienošanos, ja par to labi maksā? Ja nezini, tad paskaties savā datorā, - Tu tur atradīsi daudz ko tādu, par ko Tevi pašu varētu likt cietumā. Vai tad nezini, kā Augstākā tiesa, gribēdama glābt kāda zagļa ādu, un pat nepiepūloties izlasīt lietu, palūdz no Apgabaltiesas attiecīgā tiesneša, kurš taisījis spriedumu, lai pārsūta pa e-pastu sprieduma tekstu, - lai burts burtā un komats komatā nokopētu un taisītu it kā savu spriedumu? Beidz tēlot svēto - nudien, nāk vēmiens!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas