Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Izgaismo Radio un televīzijas torni

Ceturtdienas vakarā svinīgi izgaismots Rīgas Radio un televīzijas tornis, kas ir augstākais radio un televīzijas tornis Eiropas Savienībā (ES). Tornis ir 368 metrus augsts.

Torņa izgaismošanu organizē Latvijas Valsts Radio un televīzijas centrs kopā ar Satiksmes ministriju. Konkursā uzvarēja "Muzikālā dizaina grupa", ar kuru tika noslēgts līgums par 185 199 latiem.

Torņa izgaismošanā ieguldītos līdzekļus plānots atpelnīt uz torņa izvietojot vides reklāmu. Paredzams, ka tornis tiks izgaismots ik dienu. Iespējams, tam būs svētku un ikdienas izgaismošanas režīms.

Kā zināms, par godu Latvijas 90.gadei notiek festivāls “Staro Rīga”, kura laikā tiek izgaismoti daudzi objekti un ēkas Rīgā, kā arī izvietotas gaismas instalācijas pilsētas centrā. Gaismas festivāls izmaksā 350 000 latu, no kuriem 280 000 latu ir valsts proklamēšanas 90.gadadienas finansējums, bet 70 000 latu - Rīgas domes līdzfinansējums. Šim projektam piesaistīti arī privātie līdzekļi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas