Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Āboltiņa: Smiltēnam kā partijas priekšsēdētāja vietniekam ir bijusi iespēja mainīt partijas tēlu

Edvardam Smiltēnam veselu gadu ir bijusi iespēja mainīt Vienotības tēlu partijas priekšsēdētāja vietnieka amatā, trešdien žurnālistiem pauda politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Tā viņa cita starpā atbildēja uz vaicājumu par Smiltēna pausto, ka Āboltiņas aiziešana no partijas vadības būtu priekšnoteikums, lai partija varētu mainīties.

"Viens cilvēks nevar partiju uzcelt, un viens cilvēks nevar partiju nograut. Šādā situācijā vienmēr katram vispirms ir jāpaskatās uz sevi. Smiltēns pēc [partijas priekšsēdētāja Andra] Piebalga stāšanās amatā ir veselu gadu bijis partijas vadītāja vietnieks, viņš ir bijis redzama partijas "seja", kurš ir gājis uz koalīcijas sanāksmēm un kuram ir bijusi iespēja šo partijas tēlu mainīt," pauda Āboltiņa.

Partijā notiek komandas darbs un katram ir jāizvērtē sava loma, piebilda politiķe.

Lūgta komentēt Smiltēna uzstādījumu, ka politiķei jāatstāj frakcijas priekšsēdētājas amats, lai viņš varētu kandidēt uz partijas vadītāja posteni, Āboltiņa teica, ka, ņemot vērā situāciju partijā, viņa labprātāk izvēlētos iespēju paklusēt. Taujāta, vai Smiltēns ar savu rīcību grauj Vienotību, Āboltiņa pauda, ka partijai par labu nāktu, ja mazāk tiktu sniegti šādi vērtējumi un reizē tiktu turpināts strādāt.

Kā ziņots, Smiltēns norādījis, ka viņš ir aicinājis Āboltiņu atkāpties no frakcijas priekšsēdētājas amata, lai partija, veicot radikālas pārmaiņas, varētu pretendēt uz 10% līdz 20% lielu atbalstu sabiedrībā. Neveicot lielas izmaiņas līdzšinējā darbībā, viņaprāt, var piepildīties prognozes, ka Vienotība nākamajās Saeimas vēlēšanas var nespēt nokomplektēt tādu komandu un piedāvājumu, kas varētu labi startēt vēlēšanās.

Vienotības valdes vairākums trešdien noraidīja priekšlikumu skatīt Smiltēna ierosinājumu.

Partijai 19.augustā notiks kongress, kurā vēlēs jauno valdes priekšsēdētāju. Pašreizējais partijas vadītājs Piebalgs paziņojis, ka uz šo amatu nekandidēs.

Top komentāri

koments
k
Neskatieties uz Solvita sdarbiem, skatieties uz viņas vārdiem...
Tieši tā!
T
Taču tā vietā, Smiltēns to vien darīja kā ķengāja Āboltiņu, un -līdz ar to- gremdēja Vienotību. Kas notiktu, teiksim, ar Lemberga govēm Tavaru vai Krauzi, ja tās sāktu Lembergu ķengāt, un pieprasīt, lai tas dodas pensijā?
konsultants
k
Nē, visu nosaka pirmais numurs. Vai kāds var iedomāties, ka kāds cits varētu noteikt toni partijā, kamēr Lembergs pie šprices. Tāpat arī Vienotībā. Var jau likt izkārtnes vadītājus un vietniekus, bet nekas nav iespējams, kamēr pirmais numurs diktē noteikumus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē