Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

ĀM aicina Baltkrieviju turpināt demokrātijas un cilvēktiesību normu stiprināšanu

Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica, šodien tiekoties ar Baltkrievijas Nacionālās sapulces padomes priekšsēdētāja vietnieci Mariannu Ščotkinu, aicināja Baltkrieviju turpināt demokrātijas un cilvēktiesību normu stiprināšanu, aģentūru LETA informēja ĀM.

Kalniņa-Lukaševica norādīja, ka Latvija vienmēr ir iestājusies par Eiropas Savienības (ES) un Baltkrievijas ciešāku sadarbību, tomēr situācija demokrātijas un cilvēktiesību jomā joprojām ir noteicošais faktors šo attiecību veidošanā, tādēļ Baltkrievijai būtu jānosaka moratorijs nāvessodam un jāveic vēlēšanu likumdošanas reforma.

Vienlaikus parlamentārā sekretāre uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta paplašināt ekonomisko sadarbību, īpaši transporta, tranzīta un loģistikas jomā. Tāpat ir būtiski turpināt sekmēt Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmu, sadarbību robežu kontrolē, izglītībā, zinātnē, kultūrā, kā arī dialogu starp ārlietu ministrijām. Latvija arī ir ieinteresēta attīstīt dialogu drošības politikas jautājumos, sacīja Kalniņa-Lukaševica.

Viņa arī pauda gandarījumu par aktīvo politisko dialogu un nozaru sadarbību, kas ir izveidojusies starp Latviju un Baltkrieviju 25 gadu laikā, kopš abas valstis nodibinājušas diplomātiskās attiecības. Parlamentārā sekretāre pozitīvi novērtēja parlamentāro kontaktu attīstību pēdējo gadu laikā, kam apliecinājums ir arī Baltkrievijas parlamenta vicespīkeres vizīte, kas ir pirmā tik augsta līmeņa kaimiņvalsts parlamenta pārstāvja apmeklējums Latvijā.

Jau ziņots, ka Ščotkina Latvijā uzturas 6. un 7. jūnijā pēc Saeimas priekšsēdētājas biedra Gundara Daudzes (ZZS) ielūguma. Vizītes laikā plānotas tikšanās ar Saeimas, nozaru ministriju un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vāja, bet nekrīt. Kāpēc?

Nule Evikas Siliņas valdībai apritēja pirmais gads, un jāatzīst, reti kad citkārt diametrāli pretējos uzskatos esoši sabiedriskā viedokļa toņa noteicēji bijuši tik vienprātīgi savos kritiskajos vērt...

Ietekme globālā mērogā

Nedēļas pirmajā pusē Libānā divas dienas pēc kārtas tika piedzīvotas sprādzienu sērijas – otrdien eksplodēja vairāki tūkstoši peidžeru, bet dienu vēlāk – simtiem rāciju, ko saziņai izmantoja vietē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē