Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Antāne: Pašvaldības uzņēmumos jāstrādā profesionāļiem, nevis politiķiem

Viena no Reformu partijas (RP) prioritātēm Rīgā ir atbildīga, profesionāla pārvalde. Neskaitāmi skandāli pašvaldības uzņēmumos pierāda, ka šobrīd tie netiek nedz pienācīgi pārvaldīti, nedz uzraudzīti no kapitāldaļu turētāja puses, norāda RP Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāte Inga Antāne.

Viņa sacīja, ka, neskatoties uz sasaukuma sākumā pausto apņēmību atdalīt lēmējvaru no izpildvaras, patreizējā domes vadība patiesībā ir panākusi tik ciešu šo varu atzaru saplūšanu Rīgā, kāda līdz šim vēl nav bijusi. Divu priekšpilsētu izpilddirektoru amatos strādā koalīcijas deputāti, bet pašvaldības uzņēmumu valdēs un padomēs strādā vēl vairāk nekā 10  Saskaņas centra vai Gods kalpot Rīgai deputāti, turklāt daži no viņiem ieņem ne vienu, bet vairākus amatus pašvaldības kapitālsabiedrībās.

"Simtiem tūktošu latu, kas izkrāpti no Rīgas namu pārvaldnieka kontiem, miljonos mērāmās valūtas mahinācijas Rīgas namos, tas pats fantastiski dārgais Saktas tirdziņš, nebeidzamā epopeja ar "maršrutnieku" iepirkumu Rīgas satiksmē – tā ir aisberga virspuse, kas pierāda nepieciešamību pēc atbildīgas un profesionālas pārvaldības," teica I.Antāne.

RP uzskata, ka nacionālajā līmenī partija jau ir spērusi nozīmīgu soli ceļā uz atbildīgām, labāk pārvaldītām pašvaldībām, virzot Saeimā likumprojektu "Grozījumi likumā "Par pašvaldībām", kas tika apstiprināts 2013.gada 31.janvārī. Saskaņā ar to pašvaldības deputāti nedrīkst ieņemt attiecīgās pašvaldības kapitālsabiedrībās valdes locekļa amatu, izņemot veselības aprūpes iestādes.

Grozījumi paredz, ka domes deputāts papildus likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktajiem ierobežojumiem nedrīkst ieņemt tai skaitā izpilddirektora un izpilddirektora vietnieka, un pagasta vai pilsētas pārvaldnieka vadītāja un viņa vietnieka amatus, kā arī attiecīgās pašvaldības kapitālsabiedrības valdes locekļa amatu, izņemot veselības aprūpes iestādēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē