Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Balderis: Lai izlasē spēlē tie, kuri grib, nevis tie, kuriem tikai līgumi prātā

Pārbaudes spēles bija garlaicīgas, tāpēc īpaši uzmanīgi es tām līdzi nesekoju. Esmu gan optimistiski noskaņots. Zinu, ka jaunie puiši sitīsies katrā spēlē, tā par Latvijas izlases izredzēm pasaules čempionātā laikrakstam Diena atzina Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes loceklis Helmuts Balderis.

"Kā krievi saka - neaizstājamo nav. Labāk lai izlasē spēlē tie, kuri grib, nevis tie, kuriem tikai līgumi prātā. Aizsardzība mums ir puslīdz līmenī," uzskata H.Balderis.

Galvenais, kā vārtus sargās Masaļskis un cik ripu varēs iemest uzbrucēji, norāda LHF valdes loceklis.

"Ir arī jaunie, kas var iemest, piemēram, Meija un Bukarts. Domāju, ka vietu elitē komanda jau nosargās," sacīja H.Balderis.

Jau ziņots, ka šī gada pasaules čempionāts no 4. līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs Stokholmas apakšgrupā kopā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Savukārt otrā grupā Helsinkos spēlēs Somija, ASV, Šveice, Kanāda, Baltkrievija, Slovākija, Francija un Kazahstāna.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Edgars Masaļskis, Māris Jučers, Ervīns Muštukovs;

aizsargi - Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Oskars Bārtulis, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Jānis Andersons;

uzbrucēji - Miks Indrašis, Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Daugaviņš, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Juris Štāls, Kaspars Saulietis, Koba Jass un Ronalds Ķēniņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē