Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Bērziņš: Es neredzu labāku variantu kā eiro

"Negribu kādu iespaidot, bet es neredzu labāku variantu kā eiro. Es neticu tam variantam, ka lats var pastāvēt brīvā peldējumā," šādu viedokli otrdien Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā pauda Valsts prezidents Andris Bērziņš.

A.Bērziņš uzskata, ka Latvijai nepieciešams iestāties eirozonā, lai mūsu valstij būtu tiesības piedalīties lēmumu pieņemšanā par Eiropas tālāko attīstību. "Es neredzu nevienu argumentu, lai mēs to nedarītu. Pozitīvie punkti ir skaidri redzami."
Prezidents gan bilda, ka nav pārliecināts, vai Eiropa grib Latviju redzēt eirozonā. "Vai mēs tur būsim? Tas ir pavisam cits jautājums. Vai mūs tur uzņems?," teica A.Bērziņš. 

Jautāts, vai šo lēmumu var negatīvi ietekmēt diskusijas Latvijā par nepieciešamību ieviest eiro, Valsts prezidents atzina, ka viņš šādus mājienus nav saņēmis. ES ekonomikas un monetāro jautājumu komisārs Olli Rēns apliecinājis, ka Latvija tiks uzņemta eirozonā, ja izpildīs Māstrihtas kritērijus un pierādīs ilgtermiņa attīstību. Prezidents apņēmies sabiedrībai skaidrot nepieciešamību ieviest eiro arī savā Jaunā gada uzrunā. A.Bērziņš uzskata, ka eiro ieviešana ļaus Latvijā nodrošināt stabilu vidi un iet pozitīvā virzienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vajag mūsdienīgus uzņēmumus

Finanšu ministrija šonedēļ paziņoja, ka saskaņošanai tiek virzīti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu. Šie grozījumi ir ietverti likumproj...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē