Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Bundžu Jānis: Atbalsta vēstule

Aicinājumu brīvprātīgi parakstīt šo vēstuli Bundžu Jānis saņēma jau vakar. Pašlaik viņš domā.

"Mēs, biedru grupa, kurai rūp, gruzd, niez un sāp, ar lielu prieku esam uzņēmuši ziņu par iespējamu TV kanāla veidošanu krievu auditorijai Baltijas valstīs, kurā pareizi tiktu izskaidrotas lietas un notikumi. Tāda iniciatīva ir apsveicama. Jāatgādina, ka tieši mēs (skatīt sarakstu pielikumā kaut kad pēc Lieldienām) bijām tie, kuri jau vairākkārtīgi un daudzveidīgi, cik vien sevi atceramies, esam norādījuši uz šāda projekta nepieciešamību. Būtu skumji, ja mūsu devums sabiedriskās domas un politisko zobratu iekustināšanā paliktu bez pienācīga vērtējuma. Tālākā tekstā esam pieticīgi norādījuši, kāds varētu būt šis vērtējums.

Mēs noteikti uzsveram, ka šāda kanāla programmu veidošanai jābūt neatkarīgai un redakcionāli brīvai no dažādām ietekmēm, brīvai notikumu un procesu secībā un interpretācijā. Tomēr visi mēs zinām, ar kādiem izsmalcinātiem paņēmieniem godīgu mediju darbinieku vidū iefiltrējas melnās avis, kuras, saldi blējot, vedina uz maldu ceļiem.

Tieši tādēļ mēs un visa progresīvā cilvēce atzīstam par nepieciešamu veidot īpašu sabiedriski konsultatīvu padomi, kura uzpasētu, lai redakcionālā neatkarība tiktu rūpīgi uzraudzīta. Būtu tikai normāli, ja visas programmas un sižeti pirms raidīšanas tiktu uzrādīti dežurējošam brīvprātīgajam konsultatīvās padomes loceklim, kurš izvērtētu, vai veidotā sižeta neatkarība tiešām ir pietiekami neatkarīga, sniegtu vērtīgus ieteikumus diskusiju dalībnieku un ekspertu izvēlē, dotu siltus padomus pareizo jautājumu un pareizo atbilžu sagatavošanā un izsniegšanā raidījumu organizēšanas gaitā. Tāpat arī konsultantu pārstāvis apņemtos grūto uzdevumu jebkura sižeta laikā darbināt pārslēdzēju, kurš skatītāju audzināšanas un izglītošanas labā paskaidrotu dalībnieku teikto. Slēdzim būs divas pozīcijas: PAREIZS VIEDOKLIS, zilā krāsā augšējā labajā ekrāna stūrī, vai NEPAREIZS VIEDOKLIS, sarkanā krāsā kreisajā apakšējā stūrī.

Iespējams, ka sākuma posmā būs grūtības ar pareizajām atbildēm no pilnīgi nejaušajiem garāmgājējiem. Arī te konsultatīvās padomes biedri redz savu iespējamo devumu. Nebūs grūti idejas vārdā nejauši noiet garām jebkurai filmēšanai piemērotai vietai. Pašlaik gan īsti nesokas krievu vienkāršrunas apguve, sevišķi biedriem, kas savu apzinīgās dzīves daļu vadījuši Rietumos. Pats par sevi saprotams, ka konsultatīvās padomes locekļi darbotos brīvprātīgi, tai nedrīkstētu būt peļņas instrumenta funkciju. Brīvprātīgo konsultantu pieticīgas iztikas nodrošinājums par peļņu nevar tikt uzskatīts. Ierosinām šim nolūkam veidot īpašu PAREIZĀ VIEDOKĻA fondu, kurā tiktu ieskaitīti neatkarīgu, politiski nobriedušu un pārbaudītu entuziastu līdzekļi. Fonda pārraudzība un ziedotāju kontrole jāuztic biedriem no alkatības sabiedrības Pelna un politiskās sabiedrības centra Promarginus.

Kungs Bundža! Mēs pazīstam Jūs kā versmainu PAREIZĀ VIEDOKĻA aizstāvētāju. Tādēļ būtu tikai saprotams, ja arī Jūs ar savu parakstu liecinātu atbalstu topošā projekta pareizai uzraudzībai. Protams, esat brīvs savā izvēlē šo vēsti arī neparakstīt. Tomēr uzskatām par pienākumu brīdināt, ka šāda rīcība radītu neizpratni un rūgtumu aprindās, kuras līdz šim plaši izmantojušas Jūsu konsultācijas."

*Ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība – aktualitāte Eiropā

Aizvadītajā nedēļā Strasbūrā noritēja Eiropas Parlamenta (EP) pirmā šī rudens sesija, un līdz ar to darbu ar pilnu jaudu ir sācis jūnijā ievēlētais EP sastāvs.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē