Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Bundžu Jānis: "Valstiskais" pusmiljons

Otrdien Bundžu Jānis ieradās Saeimā valstiskās audzināšanas apakškomisijā. Tur ritēja nodarbība "Kā patriotiski tērēt naudu". Lieta tāda, ka Latvijas Sabiedriskais radio budžetā pamanījies saņemt papildus pāri 500 tūkstošiem latu jauniešu auditorijas piesaistei. Labāk skanētu - nepilnu miljonu ... pilns taču nesanāk. Bet labi, tas kā un kas rēķina.

Nu radušās valstiskas bažas, vai "iezīmētais naudiņš" tiks pietiekami patriotiski tērēts.

Komisijas un līdzjutēju sastāvs norāda, ka joki te nebūs - Dzintars, Mūrniece, Laizāne, Poriņa, Dombrava… arī tie, kuri formāli nebūtu NA pārstāvji, turas stingri valstiskās pozīcijās - Rībena, Igaunis, Lāčplēsis, Kursīte ar biezām zinātnes grāmatām azotē. Ak, un īsi pirms sākuma vēl ieripo gluži frišs Kabanovs. Ar laptopu. Piesēžas, atver vāciņu un pazūd internetā. Varbūt stellē tiešraidi uz Kremli?

Izsaukts pārraudzītāju - plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis, sabiedrisko konsultantu pārstāve, privāto raidītāju biedri ar nezūdošu rūpi vaigā un kāda studentu priekšniece, kura gan tikai valstiski klausās. Protams, paša Latvijas Radio ģenerālis Siksnis un jauniešu kanāla LR5 līderis Dagilis.

Sikšņa kungs, zinot komisijas valstiskumu, diplomātiski klāsta, ka viss būšot prātīgi un maksimāli valstiski. Nupat jau Lāčplēša dienā raidīta Lāčplēša rokopera. Deputātu Lāčplēsi varbūt tas apmierina, bet Dzintara kungu ne gluži. Vai esot pārliecība, ka tās lietas nodarīšanai izraudzīti paši, paši īstākie cilvēki? Ko?

Tak noteikti, kāda runa! Ne tik labi diplomātijas līkločos advancētais Dagilis sper vaļā, ka jau cik tur gadus esot pasniedzējs, maģistrs un visādi citādi tas īstākais vīrs šādam darbam.

Aplausi neskan. Tā vietā Mūrnieces kundze norāda, ka, lūk, likuma pantā patriotisms norādīts kā pirmais, bet LR to nosaukuši tikai kā otro. Kā tā? A!?

Nē, viņa negribot nemaz dzirdēt tos argumentus. Vajag koncepciju. (Fonā - mums jau ir!) Nē, nē koncepcijai jābūt pamatīgai un riktīgi biezai. Šitādu naudu iedeva! Dzintara kungs piekrīt un zīmīgi norāda, ka tur arī valstiskuma komisijai būšot kāds vārds sakāms.

Jānis Dombrava piesakās nevis kā politiķis, bet mērķauditorija. Mērķauditorija Dombrava stingri rekomendē taisīt raidījumu, kur jauniešiem uz ielas bargi prasītu, ko un kā viņi darīs 18. novembrī.

Sabiedrisko konsultantu pārstāve nav mierā, ka viņi nemaz ar to lietu nav iepazīstināti. (Fonā NEPLP - ir gan!, pārstāve - nav vis.) Ir lielas bažas, jo raidījumu taisītājos esot arī kāds Mellkājis, kurš brīvos brīžos staigājot ar fallu līdz nabai! Šo dzirdot, deputāts Igaunis bālu vaigu visiem sazvērnieciski čukst, ka tādas lietas nemaz savā frakcijā nedrīkstēšot stāstīt, citādi…

Ne mirkli nezūd rūpe privāto radio pārstāvju sejās. Pauduši trīs sekunžu prieku, viņi tūlīt sper ārā bažas - vajag pētījumu. Nekas nav izpētīts! (Ir gan! - Nē, nav vis!) 498 tūkstošus pētījumiem, divus tūkstošus programmai….naudu vajag dot pa drusciņai - iedod 100 latus, tad izpēta, cik jauniešu piesaistīts, iedod nākamos 100, izpēta, un tā uz priekšu. Smalko biezo koncepciju noteikti vajag. Un konkursus. Daudz un krāsainus.

Kā tāls Parīzes radio fonā skan Janīnas Kursītes - nu ļaujiet tak cilvēkiem strādāt…kas par strādāšanu, ja nav ne pētījuma, ne monumentālas koncepcijas.

Sēde nāk uz beigām. Kabanovs ver datora vāciņu ciet. Pēdējo vārdu teic deputāte Rībena. Konsultants lāgā nesaprot, ko viņa saka, bet visādā ziņā tas ir kas patīkami gaišs.

Pa to laiku pusnaktī iekustinātais nākamā gada budžeta ritenis jau ripo. Ar visu pusmiljonu. Un labi vien ir.

* ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība – aktualitāte Eiropā

Aizvadītajā nedēļā Strasbūrā noritēja Eiropas Parlamenta (EP) pirmā šī rudens sesija, un līdz ar to darbu ar pilnu jaudu ir sācis jūnijā ievēlētais EP sastāvs.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē